Мъж със зловещи закани към жена: Ще те залея с киселина! Ще убия и теб и любовника ти

Темида

Мъж със зловещи закани към жена: Ще те залея с киселина! Ще убия и теб и любовника ти

6356
на 16.01.2021
Мъж със зловещи закани към жена: Ще те залея с киселина! Ще убия и теб и любовника ти
Автор:   ПИК

Прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Я. П. за отправяне на закани с убийство.

препоръчано

Я. П. е обвинен в това, че в периода от неустановена дата през м. август 2020 г. до м. октомври 2020 г. в гр. София, с три деяния, се е заканил с убийство на В. К., както следва:

От неустановена дата през август 2020 г. до 28.09.2020 г. в гр. София се е заканил с убийство на В. К., като ѝ казал, че ако продължава да има интимни отношения с  Е. ще я убие, и това заканване е могло да  възбуди основателен страх от осъществяването му.

На 10.10.2020 г. около 18,00 ч. на бул. „Мадрид“ в гр. София, опитвайки се да влезе в жилището на В. К., я изблъскал и ѝ се заканил с убийство като крещял: „Ще те залея с киселина! Ще убия и теб и Е.“, като това заканване е могло да  възбуди основателен страх от осъществяването му.

На 17.10.2020 г. около 23,00 ч. на бул. „Мадрид“ в гр. София, след опит да влезе в жилището на В. К., се заканил с убийство на пострадалата по телефона като ѝ крещял: „Ще те наръгам. Ще те изкормя.“, и това заканване е могло да  възбуди основателен страх от осъществяването му.

Престъплението, за което Я. П. е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода до шест години.

Предвид високата обществена опасност на деянието, днес прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Я. П. за срок до 72 часа. Предстои на 18.01.2021 г. да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

 

 

Сподели:
Бомба x
4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си 4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 132
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това