МЪЛНИЯ - Адвокат: До дни очаквайте новини по случая „Местан”

Темида

МЪЛНИЯ - Адвокат: До дни очаквайте новини по случая „Местан”

19650
на 22.05.2019
МЪЛНИЯ - Адвокат: До дни очаквайте новини по случая „Местан”
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

До дни, до седмица, очаквайте новини по случая с катастрофата край Загорско. Това обяви за "Родопи24" адвокатът на семейството, което загуби бебето си при тежкия пътен инцидент Николай Димитров.
Все още не са готови автотехническата и съдебномедицинската експертизи. Втората се очаква да даде детайли за разследването относно получените травми на останалите пострадали при катастрофата.
Припомняме, че инцидентът стана на 14 април на пътя Кърджали-„Маказа”, на разклона за село Загорско. Автомобилите на Лютви Местан и семейство от Кирковско се сблъскаха, а при произшествието загина 6-месечно бебе. Майката, бащата и другото им дете бяха настанени в болница с различни травми. Политикът бе задържан за 24 часа за причиняване на смърт по непредпазливост. Той бе освободен срещу парична гаранция от 10 000 лева.
След две седмици мълчание по случая, Местан обяви на пресконференция пред медиите, че „няма да поема чужд грях върху себе си”. Според него, вината за катастрофата е на шофьора в другия автомобил-бащата на загиналото дете. Политикът посочи, че е спрял на знак „Стоп”, потеглил е, и тогава е бил връхлетян от лекия автомобил „БМВ” на семейството, който се движил в лявата лента и се блъснал в дясната страна на автомобила, управляван от Местан.
Според адвоката на семейството, политикът не се е убедил, че никой не се движи по пътя.
„Видимостта от знака е около 150-170 метра и не може да не бъде забелязан автомобил”, каза за 24rodopi.com адвокат Николай Димитров. По думите му, колата на клиента му се е движила с около 90 км в час.
Юристът отново посочи, че очаква прокуратурата да преквалифицира обвинението срещу Лютви Местан в по-тежка форма заради нараняванията на останалите от семейството.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СМЯХ В ЗАЛАТА! Бойко Борисов сипе бисер след бисер: Аз цял живот съм се имал за най - красив, но изведнъж се появи Христо....(ВИДЕО) СМЯХ В ЗАЛАТА! Бойко Борисов сипе бисер след бисер: Аз цял живот съм се имал за най - красив, но изведнъж се появи Христо....(ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК