НАГЛОСТ: Три държави търсят Брендо за наркотрафик, той строи хотел в центъра на София

Крими

НАГЛОСТ: Три държави търсят Брендо за наркотрафик, той строи хотел в центъра на София

66055
на 18.11.2018
НАГЛОСТ: Три държави търсят Брендо за наркотрафик, той строи хотел в центъра на София
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Издирваният от Интерпола по искане на три европейски държави Евелин Банев-Брендо, който е с влязла в сила присъда за наркотрафик и пране на милиони от дрога в Италия, Румъния и България, най-безочливо се кани да строи 10-етажна сграда в идеалния център на София. Смайващата новина за поредната бизнес инициатива с дъх на дрога на Пабло Ескобар от Тополовград идва в момент, в който мнозина очакваха срещу Банев и семейството му да бъде предявен иска от комисия "Антимафия" за конфискация на престъпното му богатство.

препоръчано

Това обаче оказва не само няма да се случи, а напротив - със съдействието на Столична община, Брендо се кани да вдигне 42-метрова жилищна сграда към хотел "Рила". Скандалното в случая е, че бившият хотел на Политбюро на БКП е включен в ансамбъл от паметници на културата, пише столичен седмичник.

Разрешението за строеж е издадено на Брендо, който купи хотела от Васил Божков за 25 млн. лв. през септември миналата година чрез офшорното дружество "Рила пропърти", управлявано от доверения му човек Деян Лазаров.

Самият документ е издаден на 31 октомври т.г. от главния архитект на столицата Здравко Здравков. Според проекта, който изобщо не е бил подложен на обществено обсъждане и е бил разписан на тъмно от овластените общинари, към хотел "Рила" ще бъде вдигната изцяло нова сграда със стъпаловидна етажност. Най-високата точка на сградата ще е на 42 метра откъм малката уличка "Леге".

Според груби сметки, инвестицията на Брендо ще бъде в размер на 40 млн. лв. В сметките естествено не влизат стимулите, които най-вероятно са били дадени на когото трябва, за да бъде одобрен планът му за застрояване на хотел "Рила". Очаква се след избухването на скандала, от общината в София да ревизират решението си.

Междувременно стана ясно, че Брендо води усилени преговори с българското правосъдие, за да се предаде. Условието му обаче е да излежи присъдата си в роден пандиз, правейки си тънки сметки, че ще може да си прави какво си иска зад решетките.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова с ЕКШЪН ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Служебното правителство ще управлява дълго! ГЕРБ налага цензура на алтернативите на сглобката в трите основни телевизии (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова с ЕКШЪН ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Служебното правителство ще управлява дълго! ГЕРБ налага цензура на алтернативите на сглобката в трите основни телевизии (ВИДЕО)
ново
Днес: 117
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК