Вход
София
Времето в София 13 o C

Над Светлана Джамджиева винаги е имало чадър. Факт, г-н Донев, факт!

Над Светлана Джамджиева винаги е имало чадър. Факт, г-н Донев, факт!

на 26.01.2020
105894
0
Над Светлана Джамджиева винаги е имало чадър. Факт, г-н Донев, факт!
26.01.2020
0
105894

Осъдих ПИК и Блиц на по 10 000 лв, похвалила се главната редакторка на "Клуб Зет" Светлана Джамджиева.

Така е. Правото си е право. Джамджиева наистина е осъдила ПИК, а онзи ден даже й пуснах по банка въпросните 10 000 лева.

Халал да са й, да е жива и здрава да си ги харчи.

Интересното все пак е за какво почитаемата госпожа Джамджиева е осъдила ПИК. Става дума за текст от началото на януари 2016 г., озаглавен "Известна главна редакторка ходела подпийнала на работа. Сайтът на скандалния аптекар Огнян Донев обърнат на пивница".

Текстът е препечатка на статия в агенция Блиц, което изрично е указано на няколко места. ПИК нищо не твърди, просто цитира колегите. Ето и самият материал:

"Блиц разкрива, че главната редакторка Светлана Джамджиева от ранни зори не могла да се откъсне от чашката с твърдо гориво. Алкохолните пари от кабинета й се носели на километри от лъскавия офис в една от кулите до сградата на КАТ-София, където се помещава редакцията.

Вероятно това е причината жалката медийка да прилича на фейсбук профил на "независимия" коментатор Иван Бедров и кликата около него. Затрупаните с огромни заплати журналисти отегчават до смърт рехавата си аудитория със скучни новини, които преписват от колегите си, а след това ги коментират с комплексарска окраска.

Бившата журналистка от „Труд”, която предаде уж любимия си екип, за да пристане на още по-любимия си и олигарх срещу солидно материално осигуряване, от години има проблем с чашката. Още в предишната й редакция за нея се разказвали вицове, че не ползва захар и чай за кафето сутрин, тъй като си ги поръчва подправени с уиски. „Светлана пие твърде много, за да управлява адекватно. Явно само ще е изпълнител, но тя винаги е била такава, никакво свое мислене”, твърдяха още тогава колегите й, след като любимият й олигарх купи „Труд” и изпълни дългогодишната й мечта на отдадена на професията мома – да седне на стола на главния редактор Тошо Тошев.

Не че вероятно трезво е успяла да осъзнае какъв късмет има да се подложи на точния господар, тъй като според запознати и това не я накарало да намали дозите на концентрата, с който се наливала от сутринта. А фактът, че не се задържа дълго на този пост и се наложи да оглави сайт, който се чете предимно от роднините на журналистите й, съвсем я тласнал към порока, споделят очевидци. Джамджиева потънала в депресия и вече не си правела труда да брои чашките и превърнала редакцийката си в кръчма, бълваща пиян морал. „Алкохолният й делириум е перманентен и вече не може да се общува нормално с нея. Почти няма час от денонощието, в който да не е под въздействието на алкохола, а вечер си тръгва на зиг-заг. Най-лошото е, че все търси компания и превръща колегите в авери по чашка”, коментират още служители в сайта на подсъдимия Огнян Донев, който е обвиняем за укриване на данъци за близо 63 млн. лева.

Според прокуратурата това е станало през 2007 г., когато Донев, като изпълнителен директор на "Елфарма" АД, не посочил в данъчна декларация увеличение на годишния финансов резултат на дружеството в общ размер от 418 531 500 лева.

Злополучният аптекар повече от всякога има нужда от словоблудната защита на медийната си метреса, която обаче все по-трудно успява да събере мислите си и да раздава дори пиян морал. Връзката й с Донев обаче е твърде топла, за да я отстрани. Двамата са близки още от времето, когато лъснаха в размяна на скандална скайп кореспонденция, от която стана ясно, че сеят интриги из цялата държава за собствена финансова облага..."

Както виждате, журналистите на ПИК не твърдят нищо. Просто препечатват Блиц, тъй като материалът им се е сторил интересен. За което отнасят глоба от 10 бона - също колкото и Блиц, които са първоизточникът на информацията за "медийната метреса".

Страхотна справедливост.

И нищо чудно, разбира се. В съдийския състав, постановил глобата (по-солена и от кръвнина за убийство!), блести одиозната Соня Найденова.

Найденова е от "техния" кръг. Кръга на Съюза на съдиите в България (ССБ), умнокрасивите в тоги, които правораздават в полза на Прокопиев, Донев, Сашо Дончев и медийните им креатури от "Капитал". Посещавала е Щатите на разноски на фондация "Америка за България" в компанията на не по-малко одиозния Калин Калпакчиев - оня, който оправда убиеца Полфрийман.

Свалена е след скандал като говорител на Висшия съдебен съвет. Сега е важна част от "частното съдилище" на Лозан Панов, оплело в мрежите си Темида, грантирано от Сорос и обслужващо политическите цели на ДеБъ.

Как Соня Найденова няма да "сготви" ПИК! Ясно, че ще го направи. С кеф при това - като останалите "независими" магистрати около Панов и ССБ, които в последните години се надпреварват да постановяват абсурдно високи финансови наказания за медии извън орбитата на Прокопиев. Медии, които не се свенят да разобличават двойния им морал.

В ПИК носим кръста си, плащаме си глобите, съобразяваме се със закона, но в същото време не пестим истината. Едни типове са решили да си правят бизнес, съдейки ни - изглежда така ще си оправят живота. Чудесен поминък - съдиш ПИК, вдигаш уж кръвно, получаващ сърцебиене, непоправимо си разстроен, мнозинството от съдии са "твои" - колко му е да изкараш едни лесни 10 - 20 хиляди лева...

Цялата схема ще продължи, докато проказата Лозан Панов трови ВКС и нормалното правораздаване в държавата. И докато не се забрани на юридически НПО-та да получават субсидии от частни фондации и чужди държави.

Нищо, ще мине. Тогава да му мислят.

Колкото до лицето Джамджиева...

Това, с чашката, е публична тайна. Навремето работехме заедно в "Труд", помня какви запои бяха. 

По-важно е друго. От позицията на угоена и напита олигархическа храненица, разположена в суперлуксозен офис сред суперлукса на "Двете кули" на Огнян Донев, тя нравоучителства, легендирайки се като "обективна" и "сериозна" медия. 

А всъщност Джамджиева трябваше доброволно да скъса с професията още преди години, когато ПИК публикува скандальозните й, направо срамотни диалози с "Оги" по скайпа. В които тя си самопризнава, че:

1. Като главен редактор на "Труд" периодически е съгласувала редакционни теми и материали с премиера Борисов и негови министри.

2. Че е съучаствала в "голямото навеждане" на Пресгрупата пред кабинета "Борисов" и особено пред вътрешния министър Цветан Цветанов.

3. Че редовно е ходила на "просия" за европари и държавни субсидии при земеделския министър Мирослав Найденов и при други министри.

4. Че е ползвала Бойко Борисов за душеприказчик и регулатор по всякакви редакционно-битови теми - уволнението на Тошев от "Труд", разследванията срещу Огнян Донев и Любомир Павлов, придобиването на Пресгрупата от страна на Венелина Гочева и др.

5. Че буквално е доносничела на единия съсобственик на вестниците Донев думи, жестове и намерения на другия съсобственик Павлов. Че е интриганствала между двамата. Че е издавала на Донев тайни от редакционната кухня, настройвала го е срещу колеги.

Има и още, още много. Скайпът "Светлана - Оги", този монументален документ за времето на великата медийна низост, надхвърля 1000 страници.

1000 страници самопризнания. За търговия с влияние, корупция, симбиоза между прокурори и политици. И толкова време никоя институция не се сезира. Въпреки че и Донев, и Джамджиева признаха публично, че разговорите са истински. 

Над Джамджиева има чадър и винаги е имало. Това си пролича преди два месеца, когато фоторепортерът от "Клуб Зет" Боришев - пиян, реши да блъска и псува полицаи насред София до градинката на хотел "Рила". 

"Не само съм пиян, но съм и на наркотици", крещял Боришев според официалните полицейски протоколи и съдебното решение. 

Какво последва ли? "Клуб Зет" написа, че Боришев бил жертва на "политическа репресия". Главният секретар на МВР лично отиде в редакцията да се извини на Джамджиева. Премиерът Борисов й се обади също да поднесе съжаленията си.

Съжаленията си, че някакъв хулиган се гаври с униформени...

Това е положението. Светлана Джамджиева и "Клуб Зет" го играят опозиционна медия, докато редовно си чатят с министър-председателя. 

"Той ми каза, че ме обича и винаги ще ме обича", твърди в скайпа до "Оги" Джамджиева, визирайки Бойко Борисов. Когото в "Клуб Зет" често наричат "Буда".

Каква любов необяснима. 

С "либералната", дясномислеща, прозападноориентираната Светлана Джамджиева. Джамджиева...Която още носи фамилията на агента на ДС Борислав Джамджиев, един от най-близките медийни съветници на Жан Виденов...

"Клуб Зет" ли е обективната журналистика? Ведомственото сайтче на "Софарма" и обвиняемия за пране на пари Огнян Донев? Джамджиева ли е истинският журналист - онази, която целуваше налъмите на Костов, после на Николай Добрев, после на Царя, после предлагаше на Тошо Тошев да му дари черния си дроб, после предаде Тошев и се намести на стола му в "Труд", опропасти славния вестник с пословичното си бездарие, обсеби Огнян Донев от позицията на "влюбена жена", вся интрига между него и съдружника му Любомир Павлов, плюеше Прокопиевите, после се примъкна към тях, за да плюе Пеевски...Критикуваше Борисов, докато му пишеше прочувствени есемеси...

Колко схеми, колко сартоморталета, колко фликфлаци. 

Не знам дали е хронична алкохоличка, но знам, че Светлана Джамджиева няма общо с морала в журналистиката. И винаги съм я смятал за "медийна метреса". На Костов, на Виденов, на Тошев, на Борисов, на Прокопиев...

Това не ще се промени, колкото и присъди в своя полза да си измоли от присъдружните магистрати на грантове от Сорос. 

Факт, г-н Донев. Факт. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 11730
архив

Между влюбени:
- Вчера с татко пренасяхме греди в двора и се сетих за теб, любима.
- Какво съвпадение! Преди малко сложих в микровълновата мини пица за две минути и веднага си спомних за тебе, бебчо.

няма нови новини
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
сега
2110
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Голяма трагедия в семейството на Татяна Лолова - рак погуби племенницата на актрисата
x
ЖЕНСКИ НАРЪЧНИК: Вредно ли е да спите с мокра коса
x