Над 61 хиляди деветокласници на изпит по природни науки днес и утре

Образование

Над 61 хиляди деветокласници на изпит по природни науки днес и утре

5940
преди 5 часа
Над 61 хиляди деветокласници на изпит по природни науки днес и утре
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Над 61 хиляди деветокласници от цялата страна се явяват на изпит по природни науки днес и утре.

препоръчано

Целта е тестът да подпомогне по-доброто представяне на 15-годишните ученици на международното изследване ПИЗА, което догодина през април ще бъде точно по природни науки, обяснява БНТ.

Това ще бъде и първият изпит у нас, който ще се проведе изцяло на електронни устройства.

Задачите са с практическа насоченост и са в 3 основни области - биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда, и физика и астрономия. В трите области ще има до 10 въпроса, които са тип казуси. Тъй като деветоклесниците са много, а устройствата по-малко, изпитът ще се проведе в два последователни дни.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния Петковден: Овните и Раците да пътуват по служба, Лъвът да се зарадва със секс и шампанско САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния Петковден: Овните и Раците да пътуват по служба, Лъвът да се зарадва със секс и шампанско
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Голям рев за този арестувания с белязаните пари - по същия начин Киро арестува Севда. Равно отдалечен премиер значи нова сглобка, но по-лоша. Ако сме на власт, пускаме Плана за възстановяване (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Голям рев за този арестувания с белязаните пари - по същия начин Киро арестува Севда. Равно отдалечен премиер значи нова сглобка, но по-лоша. Ако сме на власт, пускаме Плана за възстановяване (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК