Най-малко 34 души са загинали при израелски въздушни удари по училище и жилища в Газа

Близък изток

Най-малко 34 души са загинали при израелски въздушни удари по училище и жилища в Газа

9819
на 11.09.2024
Най-малко 34 души са загинали при израелски въздушни удари по училище и жилища в Газа
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Най-малко 34 души, включително 19 жени и деца, са загинали през нощта и днес при израелски въздушни удари в ивицата Газа, поразили училище, управлявано от Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци (УНРВА), приютило разселени палестински семейства, както и две къщи, съобщава БТА, като се позова на представители на местни болници.

препоръчано

Днес следобед е бил нанесен най-смъртоносният удар, насочен срещу подготвителното училище за момчета на УНРВА "Ал Джауни" в бежанския лагер "Нусейрат" в централната част на Газа.

Според израелските военни ударът им е бил насочен срещу бойци на "Хамас", които са планирали нападения от вътрешността на училището. Но това изявление не може да бъде потвърдено чрез независими източници.

При удара са загинали най-малко 14 души, включително 2 деца и една жена, чиито тела са били докарани в близките болници "Ал Ауда" и "Ал Акса", съобщават двете лечебни заведения. Според тях най-малко 18 души са били ранени при удара.

Десетки хиляди палестинци, прогонени от домовете си от израелските атаки и заповеди за евакуация, живеят в училищата в ивицата Газа. Училището "Ал Джауни", едно от многото в Газа, управлявано от Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци, е било обект на множество удари в хода на войната. Израел често бомбардира училища, като твърди, че те се използват от бойци на "Хамас".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК