НАЙ-НОВИ ДАННИ: ГЕРБ качва преднината - води с 9,1% пред БСП. ДПС е трета преди "Има такъв народ" според Център за анализи и маркетинг

АВТОРСКИ НОВИНИ

НАЙ-НОВИ ДАННИ: ГЕРБ качва преднината - води с 9,1% пред БСП. ДПС е трета преди "Има такъв народ" според Център за анализи и маркетинг

138821
на 01.04.2021
НАЙ-НОВИ ДАННИ: ГЕРБ качва преднината - води с 9,1% пред БСП. ДПС е трета преди Има такъв народ според Център за анализи и маркетинг
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

9,1% е преднината на ГЕРБ спрямо вторите БСП. Това сочи ново изследване на Центъра за анализи и маркетинг на Юлий Павлов, само седмица след като ПИК представи предишното по поръчка на медията и то също показна стабилна преднина на управляващата партия на Бойко Борисов. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Сред твърдо решилите да гласуват ГЕРБ получава 28,6%, БСП - 19,5%. На трето място излиза ДПС с 13,2 на сто. Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" остава на четвърто място с много малка разлика 0,7% и получава 12,5 на сто от гласовете. Демократична България влиза със сигурност с 6,1%. А "Изправи се.Мутри вън" на Мая Манолова и ВМРО са с по-малко над четирипроцентната бариера - съответно - 4,5% и 4,3%. Присъствието им в парламента виси на косъм. 

40 на сто от питаните са отговорили, че със сигурност ще гласуват - това са около 2 600 000 души. Други 14,1 процента ще гласуват, но още не са решили за кого, 19,4% още не са решили дали ще гласуват и 20,5% твърдо няма да гласуват.

Изследването е проведено от 27. до 30.03.2021 г. от Центъра за анализи и маркетинг сред 812 пълнолетни граждани на България чрез пряко стандартизирано интервю «лице в лице». 1% от всички анкетирани отговаря на 57 000 души.

Методът на формиране на извадката е двустепенна гнездова извадка с вероятност, пропорционална на размера на гнездата. Центърът за анализи и маркетинг е осъществил проучването със собствено финансиране.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Доведоха с белезници в съда Петя Банкова и Стефан Димитров (ВИДЕО/СНИМКИ) ПЪРВО В ПИК TV! Доведоха с белезници в съда Петя Банкова и Стефан Димитров (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК