Наказаха за 4 години победител от Софийския маратон

Други спортове

Наказаха за 4 години победител от Софийския маратон

3605
на 05.06.2021
Наказаха за 4 години победител от Софийския маратон
Автор:   ПИК

Мароканският атлет Юсеф Сбай получи четири годишна забрана заради нарушение на допинг правилата на Софийския маратон, който той спечели миналата година. Това съобщиха от Отдела за добросъвестна атлетика (AIU), цитирани от БНР.

препоръчано

Сбай постави рекорд на трасето от 2.13:03 часа, за да спечели състезанието у нас през октомври, преди да даде положителен резултат за забраненото вещество EPO.

"Дисциплинарният трибунал спира правата на бегача на дълги разстояния Сбай в продължение на четири години за наличието и употребата на забранено вещество, и двете нарушения на антидопинговите правила", публикува AIU в социалната мрежа "Туитър".

От организацията заявиха, че санкцията на Сбай е с дата на 16 ноември, когато той е бил временно спрян и резултатите му от 11 октомври са анулирани. Мароканският атлет има 30 дни, за да обжалва решението пред Спортен арбитражен съд.

Сподели:
Бомба x
Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 82
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това