На Дунав мост при Видин спипаха контрабандни лодки за превоз на мигранти

Крими

На Дунав мост при Видин спипаха контрабандни лодки за превоз на мигранти

15154
преди 11 часа
На Дунав мост при Видин спипаха контрабандни лодки за превоз на мигранти
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Иззеха недекларирани надуваеми лодки в района на ГКПП „Дунав мост“-Видин, съобщиха от Агенция „Митници“.

препоръчано

Според британските власти този тип лодки са предпочитан, но много опасен начин за нелегален превоз на мигранти през Ламанша.

В резултат на това Агенция „Митници“, МВР и Агенцията за борба с престъпността на Великобритания осъществяват засилен съвместен контрол върху техния превоз.

На 17 октомври е спрян за проверка товарен микробус с водач - български гражданин, пътуващ за Белгия. Автомобилът е селектиран за проверка, при която митническите служители забелязват два големи полиетиленови пакета върху ремаркето, за които водачът твърди, че са платнище-навес.

При отварянето им митническите инспектори установяват две сгънати надуваеми лодки. Запитан дали разполага с документи за тях, шофьорът заявява, че няма такива, защото това е багаж на друго лице - турски гражданин, който е трябвало да разтовари в Германия.

Превозното средство е съпроводено до Митническо бюро-Видин, където двете гумени лодки са задържани.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО) Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК