НА ПЪРВА ЛИНИЯ! Реаниматор от столичната „Света Анна”: Със сигурност ограничаването на контактите ще окаже положително действие

Здраве

НА ПЪРВА ЛИНИЯ! Реаниматор от столичната „Света Анна”: Със сигурност ограничаването на контактите ще окаже положително действие

14802
на 28.11.2020
НА ПЪРВА ЛИНИЯ! Реаниматор от столичната „Света Анна”: Със сигурност ограничаването на контактите ще окаже положително действие
Автор:   ПИК

Със сигурност ограничаването на контактите заради частичния локдаун ще окаже положително действие. Това коментира пред БТВ реаниматорът от столичната болница „Света Анна” доктор Кристиан Стефанов.

препоръчано

Той говори за борбата на първа линия с коронавирусната инфекция.

„Малко сме уморени всички, но продължаваме – призна доктор Стефанов. - В структурата ни в момента са обособени 25 легла за по-сериозно лечение. Екипът ни е млад, но доста изморен наистина, но продължаваме с огромно желание работата. От началото на пандемията работим неуморно. Не приключваме само с 12- часовите смени. Следим всяка нова публикация и новостите около вируса. Вирусът продължава да ни изненадва непрекъснато. При всеки протича различно, въпреки сходствата в клиничната картина. При някои протича изключително бързо и тежко, и въпреки нашите изключителни усилия, хората си отиват.

При нас в „Света Анна” болните напоследък са млади хора. Имахме и младежи на 17 години с тежки белодробни усложнения. Отговор, защо се развива вирусът, не може да бъде даден. Има и придружаващи заболявания, но има и много хора, които и без придружаващи заболявания развиват много тежка клинична картина. Следваме всички новости и препоръки . Ползваме и както плазмата, така и „Ремдесивир”-ът.

Много е важно и в какъв период е заболяването, защото в късната му фаза тези лечения реално са неефективни”.

Доктор Стефанов бе категоричен, че ограничаването на контактите между хората сега с наложения частичен локдаун ще окаже положително действие.

„Предполагам, че всички ще сме на смени по Коледните празници – призна още доктор Стефанов.-   Вероятно всички ще се извъртим. Имаме и болни колеги, средно –  4-5 колеги отпадат заради заболявания. За щастие при тях заболяването протича сравнително леко”.

 

 

Сподели:
Бомба x
МНОГО ГОЛЯМ ПРАЗНИК: Антоновден е - 16 имена черпят, прави се и този специален ритуал за здраве МНОГО ГОЛЯМ ПРАЗНИК: Антоновден е - 16 имена черпят, прави се и този специален ритуал за здраве
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО) САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО)
ново
Днес: 34
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това