НА РЪБА: Вдовицата на Калоянчев - без пенсия

Лица

НА РЪБА: Вдовицата на Калоянчев - без пенсия

223689
на 19.06.2020
НА РЪБА: Вдовицата на Калоянчев - без пенсия
Автор:   "Ретро"

Вдовицата на големия Георги Калоянчев – Валя, отказвала да ѝ бъде наета болногледачка, която да се грижи за нея всекидневно и да я наглежда. Жената на покойния комик била горделива и не желаела чужди хора да влизат в дома ѝ. Смятала, че това са пари на вятъра, и категорично забранила на синовете си да ѝ наемат жена за компания зад гърба ѝ.

Така се наложило именно те да се нагърбят със задачата да са винаги на нейно разположение, да ѝ помагат да се движи, да ѝ готвят и да следят дали си приема лекарствата в точното време. Тъй като било невъзможно нонстоп Явор и Ивайло да наобикалят дома на майка си, стигнали до консенсус и се разбрали да се редуват в грижите за нея. Половин година трудно подвижната Валя живеела при единия си син, другата половина – при другия. Сега предстояло да се премести при Ивайло, който се възползвал от месеците на изолация, за да направи основен ремонт на вилата си в Банкя. Винаги през юни майка му се настанявала там и прекарвала топлите дни до късна есен, седейки на двора.

Голямата болка на вдовицата на Георги Калоянчев била, че не можела да помага на наследниците си нито физически, нито финансово. Тя не получава пукнат лев пенсия, защото няма нито ден трудов стаж. Навремето Калата ѝ забранявал да работи. Единственото, което правела, било да го придружава по време на турнета и да му бъде нещо като асистентка. През годините се занимавала и с импресарска дейност за съпруга си, но винаги отлагала да започне да си внася осигуровки. Приживе Калата ѝ обещавал, че ще се грижи за нея, докато са живи, но съдбата решила друго и вече осма година Валя е вдовица. През миналата година стана ясно, че тя е кандидатствала за пенсия по болест, тъй като имала доказана от ТЕЛК 55% инвалидност, но не била одобрена и парите ѝ били отказани.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
ВНИМАНИЕ: Денят е опасен и труден - забравете за секса, подстрижката и маникюра! Особено внимателни да бъдат шофьорите ВНИМАНИЕ: Денят е опасен и труден - забравете за секса, подстрижката и маникюра! Особено внимателни да бъдат шофьорите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Депутатите порязаха ГЕРБ за комисията по подслушванията със СРС-та и терора на Бойко Рашков ПЪРВО В ПИК TV: Депутатите порязаха ГЕРБ за комисията по подслушванията със СРС-та и терора на Бойко Рашков
ново
Днес: 168
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това