Вход
София
Времето в София 8 o C

Недялко Недялков: За Борисов, Нинова и протестърите. Ваксина за човечност няма открита, няма открита

Недялко Недялков: За Борисов, Нинова и протестърите. Ваксина за човечност няма открита, няма открита

на 19.11.2020
140871
0
Недялко Недялков: За Борисов, Нинова и протестърите. Ваксина за човечност няма открита, няма открита
19.11.2020
0
140871

Символната дума на тази пандемия наистина е "тест". Но не PCR, а тест за човечност.

Констатирам неласкателно и себеизлагащо, че сред нас се разхождат нечовеци. И дишат въздуха ни, хабят кислорода. А той е особено дефицитен в момента.

Говоря за тъй наречените розови фашисти. За умнокрасивите протестъри, които довчера се гавреха с ковида и с мерките, а днес ронят крокодилски сълзи и оплакват "горките болни, зарязани от системата".

Отвратителна демагогия. По-опасна от липсата на емпатия е единствено бутафорната емпатия, преструвката в името на користни политически цели.

Един учител Джасим, например, казал нещо особено нахално: "За Борисов, Нинова, Джамбазки, кмета на Пловдив, министъра на спорта и всички присъдружни на мафията място в болниците има. За останалите - мрем по стълбите..."

Абе...прекрасни учителю, абе...доблестни патриоте, абе...почитателю на Левски...Каквато и да ти тегля, малко ще е.

Как ще е имало място за Борисов в болница, като самият Борисов - с тежка пневмония и паднал кислород, отказа категорично да постъпи в болница и бе лекуван у дома, от джипито си, като всички редови българи?

Когато близките му го натискаха да влезе в болница, той се дърпаше с репликата "няма да заемам легло на друг нуждаещ се"...

И в най-тежките си моменти поръчваше "гледайте да има линейки за всички, оставете ме мен, ще се справя..."

Ти...прекрасни учителю, призван да възпитаваш децата на хуманост, а не да пръскаш мизантропско отровителство, наясно ли си с това, знаеш ли, че Борисов не стъпи в болница и рискува всичко? (Да си знаеш за Борисов - може да е всякакъв, но има сърце. Явно по-голямо от твоето, макар и исхемично...)

А знаеш ли, че Джамбазки в момента е във Военна болница, но като доброволец-санитар на първа линия? Не заема ничие легло, а помага? И то от седмици? В постоянен контакт със заразни? Ти ще се навиеш ли на този жест, или е по-лесно да щракаш лъжи във фейса? Кой от вас въобще отиде доброволец или направи дарение? 

Обичайните заподозрени по линия на "човеколюбието" Бенатова и Шикерова също се затюхкали, че над кмета на Пловдив пърхали санитарки и сестри, а двама обикновени болни в Пловдив умрели пред стълбите на интензивното.

Кметът на Пловдив...който едвам се пребори...отслабна 20 килограма за 20 дни...

Да противопоставяш грозно една жестока трагедия на друга, точно сега...

Обобщавам без да спекулирам: внушението е, че Борисов, Нинова, Зико са оживели, а едни други хора - не. Трябваше да бъде обратното - поне в съзнанието на българските "неолиберали".

За какъв трябва да си се взел, че да си позволяваш да съдиш кой да живее и кой да мре. Кой да се лекува и кой не. Защо оздравяването на някакви човешки индивиди - били те министри или премиери, отпушва най-тъмните, достоевски инстинкти в психиката ти? Защо отпушва бесовщината, защо те ожесточава, вместо да те смирява? 

Сега ли е моментът да даваме публична трибуна на омразата и партийните си пристрастия? Да насъскваме и без това озлобените сънародници?

Символът на тази пандемия е думата "тест". Ако чуждата победа над всеобщата гадост, която ни сполетя, те докарва до завист, а не до радост, значи тестът ти ще е вечно положителен.

Ваксина за човечност още няма открита, няма открита.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 22726
архив

Двама приятели са в бирарията и си пийват. Единият казва:
- Хайде да направим някаква шега! Да се обадим на жените си - аз на твоята, ти на моята. Първи април е все пак.
Както решили, така и направили. Първият звъни на жената на другия от телефона му. Тя почва:
- Казах ти да не ми се обаждаш, на важна среща в работата съм точно!
- Извинете, госпожо, но вашият мъж го блъсна кола.
- Мъртъв ли е?
- Не, но го карат към болницата.
След пет минути другият приятел взима телефона на първия и набира жена му. Тя веднага почва:
- Здравей, скъпи! Няма да повярваш, какво стана! Мъжът на Светлето го блъснала кола! Та тя направо от ресторанта с любовника си са отишли у тях да го отпразнуват!

x
САМО В ПИК TV: Изплува тайната и невъзможна любов на Мариан Вълев-Куката (ВИДЕО)
x
11-те правила за връзка тип „просто секс"
x