ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти за блата:
6 яйца без 2 белтъка, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, 1 пакетче бакпулвер, 1 прахче ванилия, 1 ч.ч. счукани орехи. Необходими продукти за сиропа: 1 ч.ч. вода, 1 ч.ч. захар, 2 с.л. какао, 1 пакетче масло. Необходими продукти за глазурата: 2 яйчени белтъка, 10 с.л. захар.
Начин на приготвяне:
Орехите се слагат на дъното на намазана с олио форма за печене. Отгоре се изсипва тестото, омесено от изброените продукти. След като се изпече, се обръща - така орехите са отгоре.
Правят се дупки с ширина на молив. Приготвят се продуктите за сиропа и се слагат да заврят. Сладкишът се залива със сиропа. С 2-та белтъка и захарта се прави глазура, с която се намазва тортата.
Накрая се запича само на горна фурна.