НЕСТАБИЛНО ВРЕМЕ: Не се подвеждайте по слънцето, над половин България ще има дъжд и летни бури (КАРТА)

Акценти

НЕСТАБИЛНО ВРЕМЕ: Не се подвеждайте по слънцето, над половин България ще има дъжд и летни бури (КАРТА)

34907
на 26.06.2024
НЕСТАБИЛНО ВРЕМЕ: Не се подвеждайте по слънцето, над половин България ще има дъжд и летни бури (КАРТА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

През днешния ден времето отново ще бъде слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се заоблачи и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки.

препоръчано

В планинските райони явленията ще са интензивни. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 30° и 35°, в София - около 30°, по Черноморието - около 26° до 28°. Слънчево ще е и край морския бряг. Температурата на морската вода е 25°-26°, на север от н. Калиакра – около 23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините ще бъде слънчево, с повече облаци в следобедните часове над масивите в Западна и Централна България. Там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд с гръмотевични бури и вероятност за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

Поглед и към Балканите - в северозападната част от полуострова ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни интензивни валежи, значителни по количество, както и гръмотевични бури.

У нас, в четвъртък и петък на много места над Западна и Централна България ще има валежи с гръмотевици и градушки. В четвъртък максималните температури ще са между 29° и 34°, в петък - с 1-2 градуса по-ниски, но през почивните дни отново ще се повишат и дневните в низините отново ще надхвърлят 35°.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК