Нешка Робева храни бедните в село Трудовец 

Лица

Нешка Робева храни бедните в село Трудовец 

23033
на 06.11.2022
Нешка Робева храни бедните в село Трудовец 
Автор:   "Ретро"

Нешка Робева е затворила стотици буркани зимнина от щедрата реколта от двора на къщата си в Трудовец. През последните няколко години легендарната треньорка по художествена гимнастика се засели в потомствения си имот в ботевградското селце за постоянно и вече все по-рядко се връща към динамиката в столицата.

препоръчано

Тази есен Робева поставила рекорд, като изкупила абсолютно всички буркани от местния магазин, за да прави консерви за зимата. Магазинерката изпаднала в недоумение и я питала за какво ѝ е чак такова количество, а Нешка споделила, че ще раздаде на всички, които нямат. Предвид трудните времена, в които се намираме, Робева решила, че е грях да изхвърли продукцията си, и сметнала за по-разумно да я консервира и да сподели с нямащите. Въпреки че в началото на есента съвсем неочаквано над Трудовец се изсипала опустошителна градушка, тя успяла да събере целия зарзават от двора и да го спаси. Легендата на художествената гимнастика направила компоти от всякакви плодове, мармалади от ябълки и крушки, туршии, пиперки в буркани, а специалитетът ѝ били зелените домати, които мариновала и ставали невероятно мезе за зимата.

От следващата пролет Нешка ще има и парник в градината си, за да не се притеснява от капризите на природата. Нейна близка приятелка ѝ съдействала да направят ремонт на вилата, както и да поставят оранжерия в градината. Къщата на Робева в Трудовец е наследствен имот. Някога била лятна вила на нейната майка, която на старини решила да превърне скромната къща в уютен дом. Допреди Ковид-19 да преобърне живота ни Нешка ходела на село само през лятото или уикендите. В карантината обаче се заселила там заедно с внучката и племенниците си, а когато всичко се върнало постарому, решила изобщо да не се завръща в София.

Ненадминатата треньорка се е подсигурила с отопление за зимата и отново ще кара на пелети, макар и те да са поскъпнали драстично. Нешка обаче правела икономии. Заради дългите години работа в спортните зали, които никога не са били отоплявани както трябва, тя се е калила и е свикнала да ѝ е хладно. Не поддържала в дома си по-висока температура от 16-19 градуса и така ѝ излизало доста икономично.

 

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК