НЕ ОСТАНА: Левски и ЦСКА излизат в непредвидим дуел на Националния стадион

Топ новина

НЕ ОСТАНА: Левски и ЦСКА излизат в непредвидим дуел на Националния стадион

5924
преди 5 часа
НЕ ОСТАНА: Левски и ЦСКА излизат в непредвидим дуел на Националния стадион
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Левски и ЦСКА се изправят един срещу друг в 164-то шампионатно дерби между двата отбора. Двубоят е от отложения 8-ми кръг на efbet Лига и ще се играе на националния стадион "Васил Левски" от 15:45 часа. Главен съдия на мача ще бъде Драгомир Драганов, а за ВАР ще отговаря Радослав Гидженов.

препоръчано

В исторически план отборът от Борисовата градина има 4 победи повече над вечния си съперник за първенство - 60 срещу 56. Равенствата са 47, припомня "Топспорт“.

Сезонът за "сините" започна по отличен начин и те дълго време бяха на върха в таблицата, но в последните срещи не бяха особено убедителни и в момента са на втора позиция с 25 точки. В последния кръг Левски загуби от Ботев в Пловдив с 0:1.

ЦСКА пък стартира по катастрофален начин настоящата кампания и записа куп загуби. След идването на Томаш "армейците" се стабилизираха, но пък в миналия кръг допуснаха сензационно поражение от Септември с 0:1. ЦСКА е на 12-то място във временното класиране с 10 точки в актива си.

Станислав Генчев няма особени кадрови проблеми, като единственият, който е под въпрос за мача е Кристиан Макун. Защитникът беше в селекцията на Венецуела и не успя да се подготви за Вечното дерби. Кристиан Димитров и Алекс Колев са напълно възстановени и ще започнат от първата минута. Капитан на Левски ще бъде Вандерсон Цунами.

Александър Томаш пък има доста проблеми със сглобяването на своята защита. Лиъм Купър до последно ще бъде под въпрос за мача, а дори и да попадне в групата, то почти сигурно няма да започне като титуляр. Същото е положението и с Браян Кордоба. При това положение партньор на Делова в центъра на защитата ще бъде Християн Петров.

Друг проблем за старши треньора на "аремйците" е, че Матиас Фаетон се присъедини към лагера на ЦСКА едва вчера и поради тази причина той също няма да стартира от първата минута. Националът на ЦАР - Годуин Коялипу, най-вероятно ще остане на резервната скамейка, а на върха на "червената" атака ще започне Аарон Исека. Густаво Бусато ще изведе ЦСКА с капитанската лента.

На стадион Васил Левски се очакват над 30 000 души и това със сигурност ще допринесе за една невероятна атмосфера.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 65
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК