"Не сме неутрални" - второ шествие в София в подкрепа на Украйна (СНИМКИ)

ФОТОГАЛЕРИЯ

"Не сме неутрални" - второ шествие в София в подкрепа на Украйна (СНИМКИ)

6613
на 07.04.2022
Не сме неутрални - второ шествие в София в подкрепа на Украйна (СНИМКИ)

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Тази вечер в София се провежда второ антивоенно шествие - този път под надслов "Не сме неутрални!". Основното искане на участниците в шествието е да се изпрати военно-отбранителна помощ за Украйна, а поводът за демонстрацията - зверствата и убийствата на цивилни в град Буча.

препоръчано

Малко след 18:30 ч. знамена и транспаранти изпълниха пространството пред катедралния храм "Св. Александър Невски". Поводът - изнесените данни за масови убийства на цивилни украинци от руската армия, съобщава БНТ.

"Аз съм украинец, моето село е много близо до Буча. Много хора загинаха там, много бомби паднаха. Знам, че и хора от администрацията, от управата на Буча са убити и техните тела са били намерени", заяви Андрий, гражданин на Украйна.
Според демонстрантите, след като бяха показани кадри със зверства в района на Киев и Буча, страната ни не може да остане неутрална. Шествието се обяви и против политиците, които прокарват проруски интереси у нас, а основното искане е България да осигури военна помощ за Украйна.

Шествието премина през Руския културно-информационен център. Там бяха поставени стари обувки в памет на жертвите на руската инвазия.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 94
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК