Вход
София
Времето в София -3 o C

Нидал Алгафари ексклузивно пред ПИК: Манолова нямаше да стигне и до третото място без БСП!

Нидал Алгафари ексклузивно пред ПИК: Манолова нямаше да стигне и до третото място без БСП!

на 05.11.2019
195983
34
Нидал Алгафари ексклузивно пред ПИК: Манолова нямаше да стигне и до третото място без БСП!

Местният вот приключи, България направи своя избор.

Резултатите са ясни - ГЕРБ остава първа политическа сила, София си избра Йорданка Фандъкова.

Политиката и изкуствените скандали обаче не спират и всеки се обяви за победител.

Най-бурният екшън след обявяване на резултатите обаче и сливането на ДеБъ и БСП на вота в столицата и тоталното обезличаване на ляво и дясно. За това ново обединение, обявено от мнозина анализатори за ОФ, потърсихме за коментар политическият пиар и бивш експерт на "Позитано" 20 Нидал Алгафари. 

- Г-н Алгафари, най-горещата тема след местния вот е преливането на гласове от БСП към "Демократична България" и обратното. Как бихте коментирали това явление?

- Това е общ фронт срещу г-жа Фандъкова, защото в България от много години нямаме ясно определено ляво или дясно, защото няма идеология. Това са хора, които гласуват на принципа на "Левски" - ЦСКА. Едните са за червените, другите за сините, като по-скоро гласуването е против, не че имат някакви идеи, не заради някаква платформа, не заради някакво бъдеще.

Вотът е анти срещу г-жа Фандъкова, която за тяхно съжаление ги би за пореден път - всичките взети заедно! И вкупом се чувстват обидени и огорчени от това.

- Манолова заяви, че иска касиране на изборите и не приема, че е изгубила. Има ли основание? 

- Това е нейно право, има право да ползва всички похвати, за да постигне още малко медийно присъствие.

Гласовете са достатъчно, че да е трудно да ги оспори, каквото и преброяване и касиране да направят. 

- Заговори се, че вероятно ще прави политическо проект, вчера я видяхме като първи гост в телевизията на Слави Трифонов. Там ли според вас ще акостира и очаква ли я политическо бъдеще?

- Това, което знам от изказванията на Слави и от нещата, които са писани, както и от близостта ми с някои от неговите сценаристи е, че те не търсят стари муцуни.

Търсят нови лица, хора, които не са окаляни по някакъв начин в политиката. Смятам, че Мая е доста вряла и кипяла в няколко фронта, така че по-скоро могат само да си помагат.

Дълго време се говореше, че Слави Трифонов ще застане зад нея за кметските избори и много дълго се говореше, че са водени преговори тя да оглави новата политическа формация. Но не се случи това.

Нейното появяване там е логично, защото тя им помагаше за референдума, а и защото и те са анти ГЕРБ. На нея й трябва всяка една медия и трамплин, който може да получи срещу Бойко Борисов и ГЕРБ. Но смятам, че това няма да продължи.

- След резултатите от местния вот, всяка една партия излезе победител, възможно ли е това и какво видяхме след тези избори?

- Всички са прави и са победители, защото има два вида цели, които си поставят.

Има една за пред медиите - всички говорят как ще победят, ще вземат всичко.

Във вътрешните си цели обаче, те имат друго говорене. Това, което съм чул за БСП е, че са си поставили за цел да имат пробив поне в един-два града, да увеличат общинските съветници, което успяха да постигнат.

Само, че тази цел не я бяха казали преди изборите, а това беше тайната им вътрешна цел, с която са се занимавали. Иначе голямото постижение на БСП са 100 хиляди гласа общо гласували за кметове, като 90 хиляди са за София. За съветниците са 50 хиляди гласа повече, като 40 хиляди са за София.

- Корнелия Нинова обаче не проведе никаква кампания в повечето големи градове, защо?

- Тя не направи представяне никъде в България. БСП е единствената партия, която нямаше национална кампания.

- Защо според вас се получи така?

- Трудно е да кажа, но е факт че нямаха единни лозунги, нямаха единни платформи, оставиха хората по места да се оправят кой както може. Единственото, което дадоха е едно брандиране на плакатите и листовките, като с това се приключи цялата им кампания.

Аз се опитах да проследя каква е подкрепата на БСП за най-важната листа в София, като не видях нито Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Драго Стойнев, Валери Жаблянов или който да е от Изпълнителното бюро да подкрепят публично Мая Манолова. Общо взето структурите се оправиха сами, въпреки ръководството.

- А дали не го направиха, защото тя се опитваше да се отрече от тях и да се отдалечи от БСП? Вчера я видяхме с представители на ДБГ.

- Това е въпрос на приказки. Тя е достатъчно умна и мъдра жена, за да знае, че в България, за да може да спечелиш трябва да имаш една много силна структура, за да даде минимума, с който да тръгнеш.

Това й го даде градската организация на БСП, които й дадоха основната част от гласовете. Всичко друго трябваше да е нейна заслуга, да вземе част от периферията, да убеди по-дясно центристките партии, като тя успя да направи нещо в това отношение.

Но без БСП тя нямаше да успее и нямаше шанс да се яви нито на балотаж, нито да е трета или четвърта.

- Всички казват, че това са едни от най-интересните избори. На какво обаче станахме свидетели на този вот, кое е основното?

- Не бих казал, че са най-интересните. Аз съм виждал и много по-интересни от тези избори. На тези влязохме в бруталната интимност на кандидатите, техните близки. Влезнахме в едни много грозни обвинения един срещу друг. Не чух някой да говори за политика, тя отсъстваше.

Нямаше дебат между големите лидери, например между Бойко Борисов и Корнелия Нинова на национално ниво. Нямаше дебат между Борисов и Мустафа Карадайъ за смесените райони например. Това, което се очакваше като по-висша политика не се случи.

Случиха махленски, долнопробни истории и сцени. За съжаление хората, които не успяха да го приемат, не гласуваха, един от които съм и аз.

- Жалко е да чуя това, защото смятам, че всеки, имащ право на глас трябва да го упражнява.

- Да гласуваме, но има нещо, което е сбъркано в тези системи. Вярно е това, което казва Бойко Борисов, цитирайки Чърчил, че няма по-добър вариант от партиите и от този тип демокрация. Но имаме възможност да разширим това ветрило от демокрацията, когато аз мога да подбирам общинския съвет по мои виждания.

Да взема, например, 2-3 от БСП, да взема 3-4 души от ГЕРБ, от ВМРО. Да мога аз да наредя според личността на хората общинския съвет, не партийно.

Защото смятам, че във всяка една листа има качествени хора, които обаче не са на по-първите места, но да мога аз със своя глас да реша това. А да се пусне една листа, в която да има примамливо име, който да е първия или втория, но след това има едни хора със съмнителна репутация или име, или хора които много отдавна са стигнали предела на възможностите си, не е опция.

Сподели:
Напиши коментар »
(34)
1
Гербераст - антикомунист !
2
Без пеефски също
3
Бойко нямаше и портиер да е без мен
4
Пускам телевизията и о уж*ас, Импексовата Барсала спечелила изборите, вглеждам се в червена карта на България, стреснах се и се събудих. Брей сънувала съм ужа*сен сън, телевизора върви Кънчо и Райчо си говорят, че БСПдирастията е победила, а картата на България е синя. Честито БСПдирасти, и да побеждавате така тук таме, още 130 години. ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА, ЧЕСТИТО НА ГЕРБ И БОЙКО...
5
Мая е жалък хамелеон, жалък алчен боклук, продал се на психо десните боклуци заради жаждата и за власт. Гнус ме е от нея, защото продаде мъжа си, продаде партията си, изплю се и на помощта на Борисов, продаде народа и феновете си, и се предложи на един гнусен гном с вибратор. Плюя на тая жалка и лека жена, за която съвест и чест са чужди неща.
6
Ромите от София си избраха Йорданка ,българи са гласували само 5 процента
7
Тоя резняк се мисли за много отворен, може би без гласовете на БСП можеше и да спечели!
8
Tия дни мaя ще ми л@па :-P
9
Манолова можеше само да спечели, както и стана. Да му мисли Борисов, който отсега нататък май може само да загуби.
10
siriiski prostak i izmamnik!!!
11
А без купените гласове нямаше да стигне и до 5-то.
12
ДЕМАГОГИЯТА НА КОРНЕЛИНОВА НЕМА КРАЯЯ НА СВЕТА ....
13
нацията е интелигентна ЩОМ ИЗБРА ГЕРБ ОТНОВО ...! А ТИЯ КОИТО ГЛАСУВАХА И НЕ ЗНАЯТ КАВО ДА ЗАЧЕРТНАТ ТОЧНО СА БАБИТЕ И НЕГРАМОТНИТЕ НАШИ БРЯТА РОМИ ..И ЗА ТОВА ИМА 15 % НЕВАЛИДНИ ГЛАСОВЕ ...ДРАСКАЛИ , ДРАСКАЛИ ,ЗАДРАСКВАЛИ И ПАК ДРАСКАЛИ ..И ЗАЧЕРТВАЛИ ПО ТРИ ЧЕТИРИ КВАДТРАТЧЕТА !
14
Осата Костинбродска замести Елена МилиЙончева в истеричната кампания за реанимация на унищожената от Нинова БСП.Резултатът е още по-зле от майските избори!Когато се намеси и Радев да агитира за БСП,тогава се получи ефекта на евроизборите и всички нормални са против Радев и останалите проксита на КГБ-Решетников!Последен валс,сбогом любима Мая!
15
До 13ия гербераст дебил, по начина който си писал си личи колко си интелигентен. А за бог Тиква коментара е излишен...... Факта е че в България всеки който има малко акъл си е резервирал билет на Терминал 2. Останали са само бездушни овчи дебили който остават цигани да им определят бъдещето, и подготвят буркани за децата който са в чужбина или ще заминават за чужбина. Края на една велика нация България Гарантирано от ОПГ Шайка....
16
това не е вярно само безпартиини са гласували за манолова а фандъкова с 209 000 гласа в 2 милионна софия на кого е кмет
17
отговор на коментар
Не си прав оксиморон е антикомунист от ДСБ. Потвърди го масовото гласуване на ДБ за сестра Галева.
18
не бих се учудил в софия да имаме корпоративен червен вот. всички червени фирми в софия са казали на служителите си да гласуват за бсп. бях в червена фирма където ни казваха да гласуваме за бсп. ама дръжки бсп.
19
ЕПМ червена приматска изтривалко във Факултето мингяните масово са гласували за твоятя убавица с гребена Галевца!
20
Бабо Маро яко та плющят у дупаро изкукуригала червена вещице!
21
По времето на Иван Вазов Мая щеше да се казва Мунка.
22
И този мазен дюнер ли взе да прави анализи????
23
отговор на коментар
:))))))))))))))))))браво дебил,явно скоро е идвал партийния да ви разяснява някои трудни за вас думички:))))))))))
24
БСП спечели в общините дето кракът на КОРНЕЛИЯ нинова не е стъпвал.
25
Тоя па .................
26
Всички партии спечелиха - целият български народ загуби !! Това е резултатът без социологически проучвания /много са скъпи / !!! Никой не разбра какви са програмите на кандидатите, какво бъдеще предлагат за народа /само тяхното бъдеще ги вълнуваше/, някои се уредиха, други не, а народеца чака някой да го "оправи" !!! Крайно време е " да се оправяме сами", търпението свърши братя българи !!!
27
Честито наследство! Жив и здрав! С кеф да си ползва апартамента на кукумицина, дето се пенеше в ефир постоянно.
28
Червената каша на България успя да погълне "умните и красивите" ,предвождани от Гнома и пишман яриста Христо Иванов ! В кашата затънаха и уж "интелигентните" подкрепили гейчето Борис Бонев. Колко жалка картинка - всеки нека.дърник в живота се е обявил за политик и иска да управлява държавата. Докога такива плаз.модии ще действат като телефонните измамници ? И докога държавните органи за сигурност ще си траят ?
29
Кирил Добрев е за оставка , не успя в 50% от общините да има кмет.
30
№5,цялата БСП са гнусни манипулатори! Те са в състояние и собствените си деца да продадат заради властта! Честито на ГЕРБ!
31
отговор на коментар
Не си позволявайте да обиждате хора, които не познавате. Но това е въпрос на възпитание. Не знаете на кого ще попаднете. Никой не ви е виновен, че главата ви е декоративно приложение към зад@ника. Категорично в София интелигентните хора не желаят най-големият хамелеон М. ГАЛЕВА за кмет, не компетентна, без морал и достойнство. Кого обиждате?: Л. Иванова, прославила Б-Я, артистичната гилдия, оперни и оперетни певци, бизнесмени. А ти кой си, ВУТЕ от с. Горно Нанадолнище, едно гнусно нищожество, не постигнало нищо в жовота си. Жалък си. Защо мълчи кои финансираха скъпата и кампания, билбордове, брошури, ЗА КОИТО НАГЛО ИЗЛЪГА, ЧЕ НЯМА. От сутрин до вечер обикаля студията, страхът от връщане на парите е голям. Колкото повече лъже, толкова повече отвращава хората от себе си . КОМУНИСТ и промени, демокрация. За каква свобода говори. Свободата започна с падането на комунистическият режим. Никога ПРОШКА за комунистите, които фалираха, разграбиха и приватизираха държавата, начело с най-корумпираната приватизаторка К. ИМПЕКСОВА над 100 млрд. $. Забравихте ли заемите, оставени ни като комунистическо наследство от бай ви Тошо? Спомнете си как постъпиха румънците със с-во ЧЕУШЕСКО и не питайте защо днес са по-добре? Те приключиха от раз с комунистите, които им съсипаха държавата. Днес, си откриха и газ и вече са независими. Единствено тук хрантутим комунистите, които трябвале да са в затвора. Срам и позор за комунист.дебили. Безмозъчните като теб същества, тъпи и прости, заслужават съдбата си. Ограмотете се, върнете се назад във времето. Днес има толкова богата информация. Спрете да бълвате простотии!!!
32
отговор на коментар
А ти си носиш главата на раменете за равновесие. Много е просто защо: Защото е празна и пеп за зеле не става от теб.
33
Добре, че е Борисов, че още по зле без него. Те това чакат някои. То хубаво беше доган да спрете война, та кой остане ше на тези земи, днес да живее добре, а не да се гърчи и мисли за хиляди неща. Геноцидът, а не мая да чака увеличение на имотите си. 70 години едни и същи в телевизии и къде ли не, до втръсване ни ги пробутват. Бойко поне е човечен, а и е спец по всичко
34
отговор на коментар
А без теб премиер.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 6456
архив

В чата:
- Хубавице, защо не съм те познавал до сега?
- Щото Бог е милостив и те пазеше, глупако...

няма нови новини
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
сега
1233
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Любовникът на Дарина Павлова лъсна в сайт за възрастни - секс сцените с красавеца Джулио Берути забранени в Русия
x
Тези осем неща вредят на здравето на очите
x