Вход
София
Времето в София 14 o C

Нидал Алгафари категоричен - Велико Народно събрание е необходимо! Посочи и три възможни варианта

Нидал Алгафари категоричен - Велико Народно събрание е необходимо! Посочи и три възможни варианта

на 15.08.2020
77776
0
Нидал Алгафари категоричен - Велико Народно събрание е необходимо! Посочи и три възможни варианта
Автор: ПИК
15.08.2020
0
77776

Дали трябва да се свика Велико Народно Събрание?! Трябва. Макар и закъсняло трябва. Това мнение изрази и написа във Фейсбук политическият пиар Нидал Алгафари.

Според него, това е необходимо, тъй като през годините и тези, които са били на власт, и тези, които са били в опозиция, непрекъснато са се жалвали, че Конституцията не им е позволявала това или онова.

Алгафари посочва и три възможни варианта за развитие след свикването на Великото Народно събрание. Той отчита и, че всеки застанал срещу идеята за свикването му, ще бъде сочен от всички като чумав.

Ето и цялото мнение на Нидал Алгафари:

Приятели,

вчера в опит да укроти опърничавата министър-председателят хвърли в тих ужас всичко що се опитва да се занимава с политика.

Дали трябва да се свика Велико Народно Събрание?! Трябва. Макар и закъсняло трябва. Всички, или хайде не абсолютно всички, го искаха. Почти всички на власт и в опозиция се жалваха, че конституцията не позволявала това или онова.

Сега вече е факт и на масата за обсъждане за какво да се свика ВНС.

Вариант първи е да се свика за да се закрие и всички решения да се взимат от тук насетне от Народно събрание.

Втори вариант, опозицията и извън парламентарно представените партии да започнат надцакването. Да поставят всички кривини в структурирането на властта за разглеждане от ВНС. Националпатриотите да си поставят техните искания за семейни ценности, армията, полицията. Либералите да поискат обратното на националпатриотите. Президентските съветници да поискат президентска република. Монархистите - монархия. Комунистите да си върнат член първи. ДПС да дадат съгласието си за ВНС само ако бъде разисквана точката за майчиния език. Еколозите, да се влеят в разискванията, че природата е по-важна от икономиката.

При този вариант, за да се получи нужният консенсус в обществото, ще са нужни тежки, тромави и много дълги разисквания, още преди гласуването за ВНС, камо ли след това.

Трети вариант, много шум за нищо. Ще се изпокарат професори и академици, прависти и конституционалисти. Няма да се разберат за бройката на народните представители. Няма да се разберат за субсидиите, за прага за влизане в НС. Няма да се разберат за хиляди неща, защото сме разединени. Няма да се разберат и защото нямаме авторитети, които да са безукорни.

Няма да се разберат, защото интелигенцията ни е разединена заради комата хляб, който им се подхвърля от десетилетия.

Но всеки застанал срещу идеята за свикване на ВНС ще бъде сочен от всички, като чумав.

Питам се, дали тези, които са ни познати като общественици и политици, са хората, които трябва да решават съдбата на всички ни. Защо ли? Ще си позволя да ви разкажа анекдот от миналото.

Човек намерил лампата на Аладин. Защото бил чел, знаел, че като я потъркаш излиза дух, който изпълнява всякакви желания. Така и станало. Попитал духът: - Какво е желанието ти, човеко?

-Искам - след дълги размисли промълвил човекът - да построиш мост от тук до луната.

Духът се почесал по голата глава и му рекъл:

- Абе човеко, защо ти е мост до луната. Толкова бетон, толкова средства, толкова труд... Я дай нещо друго.

Тогава човекът размислил. Прав бил духът.

- Тогава искам да имам имам управници с морал, да не крадат, да са честни и справедливи.

Замислил се духът и започнал да отброява пръстите на едната си ръка.

- Един... ТЦ ... Аха двама ... Тц.

Дълго мислил и накрая се обърнал към човека.

- Как искаш да е моста? Двулентов, магистрала, с мантинели, с боя ли?

Та каквато и конституция да забъркаме, ще ни трябва някой да я спазва, а не да търси вратички да я заобикаля. От познатите ни политически формации, които ще са основата на ВНС, на кой ще се доверите? Коя политическа формация или политик ще ни предложи неподкупни, честни, милеещи за родината слуги на народа? Според мен е много трудно, защото "Интересът клати феса"!

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 15475
архив

Младоженци закусват:
- Скъпи, мога да приготвям вкусно само печена риба и бисквитена торта.
- Любов моя, с течение на времето, ще се научиш да правиш и други вкусни неща... Сега само ми кажи - това торта ли е или риба?

няма нови новини
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
сега
2086
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК! Борисов след голямата новина за 50-те млн. лв. за преподавателите в университетите: Академичният състав е темелът, върху който стои висшето образование (ВИДЕО)
x
Колко пъти в седмицата трябва да правите секс
x