Вход
София
Времето в София 8 o C

Николай Банев трепери от страх зад решетките - олигархът обсебен от COVID-19

Николай Банев трепери от страх зад решетките - олигархът обсебен от COVID-19

на 21.11.2020
38268
0
Николай Банев трепери от страх зад решетките - олигархът обсебен от COVID-19
Автор: ПИК
21.11.2020
0
38268

От страх да не се зарази с коронавирус инфекция треперел задържаният в ареста скандален олигарх Николай Банев, разкриват запознати, цитирани от столичен всекидневник. По думите им подсъдимият за данъчни престъпления и пране на пари милионер бил обсебен от мисълта, че може да пипне опасната болест. По тази причина Банев стриктно спазвал санитарни мерки за безопасност, доколкото това е възможно зад високите стени на затвора.

Шкафчето на арестанта било претъпкано с тоалетни сапуни, всевъзможни дезинфектанти, мокри кърпички и още купища препарати за защита от смъртоносната инфекция, които пристигали с колети от неговите близки. Заключеният милионер имал съвсем основателни причини да се тревожи за сигурността си, тъй като е вече 60-годишен и има сериозни заболявания, заради които попада в рисковата група.

Запасите от санитарни материали пристигали с колети в пандиза, които пращала съпругата на задържания Евгения. Тя е на свобода, както и неговата 78-годишна майка Мария, с които Банев е подсъдим по делото за организирана престъпна група за пране на пари и данъчни измами. Според запознати възрастната майка на олигарха нямала възможност да ходи на свиждания на сина си, за да не се излага на рис от зараза с вируса, тъй като заради годините си също попада в уязвимата група. Така снабдяването на Банев с нужните му санитарни и хигиенни материали падало изцяло върху жена му.

Допреди няколко месеца скандалният приватизатор разчитал за решаване на тези битови въпроси на съкилийника си, плевенския ъндърграунд герой Камен Балбузанов-Куката. Двамата много се сближили през времето, което прекарали в едно затворническо помещение. Твърди се, че Банев дори възлагал на Куката изпълнението на някои делови задачи, свързани с недвижима собственост.

Неудобства обаче възникнали за Банев, след като Куката бил пуснат от пандиза. Така милионерът се оказал в ситуация, в която сам трябвало да преодолява ежедневните си битови проблеми, включително изпълнението на санитарните мерки за безопасност във връзка с пандемията. Освен че търкал всички повърхности в килията с мокри кърпички и дезинфектанти, Банев следял изкъсо и "колегите" му в помещението да спазват лична хигиена на високо ниво. Твърди се, че милионерът успял да си издейства пребиваване в непренаселена килия. Обикновено във всяка имало по осем затворници, а в тази на Банев обитателите били четирима.

Според хора от обкръжението на фамилията фиксацията на Банев в риска от зараза стигнала дотам, че той дори се подстригал много късо. Смятал, че това е една от най-добрите превантивни мерки срещу коронавируса, който според някои учени се задържа много часове върху всякакви повърхности. Отрязването на дългата до раменете коса на Банев била огромна лична драма за него и удар по самочувствието му, разкриват източниците ни. Те допълват, че още от младостта си подсъдимият бизнесмен бил фен на Джо Кокър и се мъчел да докара външност като на любимия си изпълнител от ранните му години. Срещу хонорар от 100 хил. евро световноизвестният британски певец бе гвоздеят на програмата на сватбата на Евгения и Николай Баневи през 2006 г.

Като затворник явно с "ВИП статут" милионерът Николай Банев се бил уредил и с лична баня, което било невиждан лукс зад решетките. Тя се намирала в коридора и в нея по принцип трябвало да се къпят само затворниците, които ходят на работа. Банев обаче си издействал да я ползва като персонална къпалня, понеже категорично не искал да е под душовете заедно с другите пандизчии, разкриват запознати.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 22721
архив

Двама приятели са в бирарията и си пийват. Единият казва:
- Хайде да направим някаква шега! Да се обадим на жените си - аз на твоята, ти на моята. Първи април е все пак.
Както решили, така и направили. Първият звъни на жената на другия от телефона му. Тя почва:
- Казах ти да не ми се обаждаш, на важна среща в работата съм точно!
- Извинете, госпожо, но вашият мъж го блъсна кола.
- Мъртъв ли е?
- Не, но го карат към болницата.
След пет минути другият приятел взима телефона на първия и набира жена му. Тя веднага почва:
- Здравей, скъпи! Няма да повярваш, какво стана! Мъжът на Светлето го блъснала кола! Та тя направо от ресторанта с любовника си са отишли у тях да го отпразнуват!

x
САМО В ПИК TV: Изплува тайната и невъзможна любов на Мариан Вълев-Куката (ВИДЕО)
x
11-те правила за връзка тип „просто секс"
x