Николай Денков: Ултиматуми не приемаме - преговори с ГЕРБ за министри и зам.-министри няма да водим! Не си представям на една маса Асен Василев и Делян Добрев

ЧАС ПИК

Николай Денков: Ултиматуми не приемаме - преговори с ГЕРБ за министри и зам.-министри няма да водим! Не си представям на една маса Асен Василев и Делян Добрев

4389
на 03.05.2023
Николай Денков: Ултиматуми не приемаме - преговори с ГЕРБ за министри и зам.-министри няма да водим! Не си представям на една маса Асен Василев и Делян Добрев
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Кандидатът за премиер на ПП-ДБ акад. Николай Денков проговори какви са очакванията му за формиране на правителство. Пред Нова телевизия Денков каза:

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Не приемаме ултиматуми и условия. Опитваме се да направим най-доброто, за да се формира правителство. Задължение на Борисов е да направи правителство с първия мандат. Оттук нататък слагаме картите на масата.

Съставът на ПП-ДБ не е консултиран с ГЕРБ, преговори по персоналния състав на кабинета няма да водим с ГЕРБ. Гледаме програмите, които трябва да се изпълняват. Не проговаряме за министри и зам.-министри с ГЕРБ.

Оттук нататък всички въпроси са към ГЕРБ.

ГЕРБ имат три варианта: Да приемат нашия кабинет, да си направят кабинет на малцинството или кабинет с БСП и ДПС, което е хартиената коалиция, обясни Денков.

Ясен екипен принцип трябва да има при съставянето на кабинета, затова и Асен Василев е в състава. Той може да оправи кашата, която забърка финансовото министерство.

Вчера Христо Иванов много ясно изрази подкрепата си за кабинета. Така Денков коментира дали ДБ изразява подкрепа. Битка ще има в Народното събрание, затова ДБ оставяли експертите си извън предложения състав на проектокабинета.

Ние не вярваме на ГЕРБ, нямаме си доверие, бихме подкрепили техен кабинет, ако те предложат приемлив състав, продължи с увъртанията си Денков. Конструкцията трябва да е стабилна и работеща. Не мога да си представя конструкция на Министерския съвет, в която сме се смесили с ГЕРБ, така ще имаме вътрешни проблеми. Не мога да си представя на една маса Асен Василев и Делян Добрев, които непрекъснато се нападат, каза Денков.

Ако се стигне до втори мандат, на базата на управленската програма ще търсим подкрепа от всички, най-напред от ГЕРБ, каза Денков.

Денков коментира атентата срещу Гешев. Когато избухват бомби, това създава напрежение в обществото, нека прокуратурата си свърши работата. Те дължат истината на обществото, въпреки че не сме свидетели на ефективност в тяхната работа. Очевидно има проблем, прокуратурата и следствието повдигат теми, но не сме свидетели на осъдителни присъди, каза Денков. Работа на прокуратурата и следствието е да обяснят какво се е случило и кой го е направил, каза Денков за атентата срещу Иван Гешев.

Въпрос на лотария е дали ще отидем на нови избори, или ще има кабинет, каза Денков. Говоря с Десислава Атанасова, имена не коментираме. След като обявихме имената, ще има среща за програмата, не сме уточнили кога ще е тя. Телефонът ми е непрекъснато включен, каза още той.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с Боташ на българската прокуратура (ВИДЕО) Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с "Боташ" на българската прокуратура (ВИДЕО)
ново
Днес: 109
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК