НОВА МЪЛНИЯ В ПИК: Депутат от БСП в афера с къща за гости като Елена Йончева. Синът му усвоява 400 000 лв. европари. Туристи няма - ползва я само семейството (ДОКУМЕНТИ)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

НОВА МЪЛНИЯ В ПИК: Депутат от БСП в афера с къща за гости като Елена Йончева. Синът му усвоява 400 000 лв. европари. Туристи няма - ползва я само семейството (ДОКУМЕНТИ)

212183
на 24.04.2019
НОВА МЪЛНИЯ В ПИК: Депутат от БСП в афера с къща за гости като Елена Йончева. Синът му усвоява 400 000 лв. европари. Туристи няма - ползва я само семейството (ДОКУМЕНТИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Синът на червения депутат Васил Миланов Антонов - Правдомил Миланов, е поредният от списъка с обвързани с политици лица, спечелили проект за изграждане на къща за гости в атрактивен курорт.

препоръчано

Въпросният имот е в Минерални бани, Хасковско, сочи проучване на ПИК.

По програмата за развитие на селските райони той е усвоил 372 044.40 лв, според регистрите на фонд Земеделие.

Случаят е подобен с този със свекъра и мъжа на червената депутатка Елена Йончева, за който първо ПИК съобщи, а прокуратурата се самосезира и започна проверка. 

По същия сценарий къщата на семейството на червения депутат не се предоставя на туристи, а се ползва от фамилията. Обектът няма нито сайт, нито цени за резервации, нито телефони за контакт.

Синът на депутата от БСП Васил Антонов, който е от Плевен, е регистрирал специално за усвояването на европарите фирмата си "Миланов 79" ЕООД с начален капитал от 10 000 лева. Миланов-младши е едноличен собственик на компанията, основана през юли 2011 г., сочи справка в Търговския регистър.

Именно с въпросната фирма Миланов-младши печели проекта за "изграждане на пансион за настаняване на гости за интегриран селски туризъм в община Минерални бани, Хасковска област", разкриват още данните в регистъра. Плащането на бенефициента на проекта по ПСРС 2007-2013 г. е извършено през август 2012 г. 

За седалище на фирмата му е посочена ул. "Станил Филев" № 4 в село Минерални бани. На този адрес в търсачката "Гугъл стрийт вю" се вижда 4-етажна къща в строеж. Визуализацията обаче е с давност от няколко години. 

През август 2011 година, месец след като е основана компанията "Миланов 79", депутатският син купува от фирмата, в която участват той и баща му - "Ка Комерс", имот от 431 кв.м. заедно с къща на три етажа, която е върху 128 кв.м.

По този начин се оказва, че Правдомил Миланов частично продава сам на себе си имота. Месец по-късно, през септември 2011 г., компанията на Правдомил купува още един имот - парцел от 650 кв. м., като продавач е отново баща му Васил Антонов.

Баща и син Миланови са и сред големите усвоители на европари.

Двамата участват във фирмата "Ка Комерс", която е усвоила 3 996 568,80 лв. от 22 обществени поръчки, сочи още справка на ПИК в регистрите. Бащата е съдружник също и в "Ка-инвест" и "Ка-комерс".

Справка в медийни публикации през годините пък сочи, че около депутата Васил Антонов виси крими сянка. Преди 15 години загадъчна смърт с автомат „Калашников“ отнема живота на съдружника му в хотел „Ростов“ в Плевен.

Антонов е една от загадъчните фирми на прехода, като името и кариерата му се свързва с това на „червената шаманка“ Нора Ананиева и това на „бащата на червените куфарчета“ Андрей Луканов. Антонов е потайна фигура, като в живота му има цял куп неясни и потънали в сивота въпроси. Такъв е случаят от 2004 година, когато при неизяснени и до днес обстоятелства е убит неговият партньор в хотел „Ростов“ в Плевен - 40-годишният плевенски бизнесмен д-р Людмил Конов. 

Депутатът Антонов се интересува от шахмат. Миналата година след куп скандали той успя да стане шеф на федерацията по шахмат.

Според хора, свързани с този елитарен спорт, Антонов се опитвал да овладее новата федерация още в края на 2017 г., когато новоучредената „Българска федерация по шахмат 1928“ с председател д-р Руслан Тошев получава лиценз от спортното ни министерство. На практика този лиценз дава възможност на шахматните ни клубове да получат финансиране от общините.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ И СНИМКИ!

Ето я къщата, която излиза на адреса, посочен като седалище на фирмата в село Минерални бани, на ул. "Станил Филев" № 4. Картата в Гугъл стрийт вю е от 2013 г. :

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Комисията Исторически парк изслушва министър Калин Стоянов (СНИМКИ/НА ЖИВО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Комисията "Исторически парк" изслушва министър Калин Стоянов (СНИМКИ/НА ЖИВО)
ново
Днес: 67
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК