Новият шеф на БНР - аватар на разследвания Александър Велев! Балтаков с менте документите потулва аферата с изчезналите 4 млн. лв. от радиото

Политика

Новият шеф на БНР - аватар на разследвания Александър Велев! Балтаков с менте документите потулва аферата с изчезналите 4 млн. лв. от радиото

44491
на 23.01.2020
Новият шеф на БНР - аватар на разследвания Александър Велев! Балтаков с менте документите потулва аферата с изчезналите 4 млн. лв. от радиото
Автор:   ПИК

Прикриване на далаверите в радиото и най-вече на аферата с изчезналите над 4 млн. лв. от бюджета на БНР по време на управлението на протестъра Александър Велев е главната задача, която стои пред новоизбпания директор Андон Балтаков.

препоръчано

Това разкриват работещи в радиото, потресени от грубото погазване на закона от страна на СЕМ при избора на генерален директор на БНР вчера. 

Припомняме, че както ПИК разкри, Балтаков бе одобрен от петте дами в регулаторния орган, въпреки, че не отговаря на задължителното условие да има 5 години стаж в националното радио. Това става ясно и от справка в НОИ, от която е видно, че той е пребивал едва 2 години там, при това в качеството си на стажант. Въпреки това Балтаков не просто бе допуснат с менте документи за стажа му до конкурса, но вчера се оказа и победител в него.

Скандалът е огромен, тъй като нарушенията са няколко. От една страна самият той представя неверни документи за пребиваване в БНР, незнайно откъде. От друга, членовете на СЕМ газят грубо закона, като го допускат до конкурс в разрез с правилата, въпреки че една от тях - Ивелина Димитрова още през декември призна, че е наясно с това, но "можело да се направи изключение". 

За скандала медията ни съобщи преди всички в началото на конкурса за избор на нов генерален директор на БНР, когато разкрихме, че Балтаков е аватар на овъртоления и вече разследван за афери бивш радио шеф Александър Велев. По негово време от радиото изчезнаха над 4 млн. лв., с което вече са се заели и прокуратурата, и депутатите, и КПКОНПИ. 

Протестърско-соросоидната шайка използва заради това кандидатурата на Балтаков като спасителен пояс да се закрепят в БНР и да имат свой човек начело. Който при това няма да разследва ударно безчинствата им, както бе започнал Светослав Костов и те побързаха да намерят начин да го отстранят с измислени обвинения, а и с друго нарушение от страна на СЕМ, които пък го уволниха в разрез със законите. 

В България Балтаков е абсолютно неизвестен, защото през последните 20 години е бил извън страната и не е ясно с какво точно се е занимавал изобщо. По образование е икономист от УНСС, бил е в САЩ, където твърди, че е ръководил медийна консултантска компания. Минал бил през Би Би Си и „Асошиейтед Прес“, но там по-скоро е бил дигитално и бизнес ориентиран.

В БНР всичко на всичко е изкарал 2 години като стажант и по никакъв начин не знае как работи радиото, какви закони трябва да спазва и прочие. Явно познава обаче точните хора. Балтаков е работил като новинар по време на първия шефски мандат на скандалния Александър Велев и негово протеже, като дори живеел в дома му, откакто се завърнал у нас преди месец-два. Именно за това зад него стои целият протестърско-соросоиден кръг на пробитата репортерка Силвия Великова.

Балтаков по тази линия се сдобил и с подкрепата на президентската представителка в СЕМ Ивелина Димитрова, която всъщност е бивша обслужваща предаването на вече бившият шеф на президентския кабинет Иво Христов, но се изживява като боркиня за свободата на словото и беше най-яростната застъпничка на уволнението на шефа на БНР Светослав Костов. Именно президентската представителка в СЕМ заявила, че "може да направят компромис с необходимия стаж на Балтаков". Припомняме, че именно заради липсващ стаж от предишния конкурс за шеф на БНР беше отстранена Антоанета Милкова, но явно за определени хора в СЕМ са готови на всичко, както се видя и след вчерашните разкрития на ПИК. 

Сподели:
Бомба x
ПРАЗНИК: Честваме велик светец и загиващата оживяла света Мария Египетска - черпят две любими имена ПРАЗНИК: Честваме велик светец и загиващата оживяла света Мария Египетска - черпят две любими имена
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миню Стайков чака бебе от наследница на ВИС-2 САМО В ПИК TV: Миню Стайков чака бебе от наследница на ВИС-2
ново
Днес: 28
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това