Вход
София
Времето в София 1 o C

НОВИ СКАНДАЛИ ИЗРИГВАТ ОКОЛО "ГОСПОДАРИТЕ": Фирма за имоти, осъдила репортер, с отворено писмо: Предаването манипулира!

НОВИ СКАНДАЛИ ИЗРИГВАТ ОКОЛО "ГОСПОДАРИТЕ": Фирма за имоти, осъдила репортер, с отворено писмо: Предаването манипулира!

на 12.10.2018
211652
22
НОВИ СКАНДАЛИ ИЗРИГВАТ ОКОЛО "ГОСПОДАРИТЕ": Фирма за имоти, осъдила репортер, с отворено писмо: Предаването манипулира!
Автор: ПИК
12.10.2018
22
211652

Фирма за недвижими имоти изпрати отворено писмо срещу предаването "Господари на ефира". В него се съобщава, че репортерът Владислав Василев е бил осъден от тях, заради това, че не е платил хонорар за сделка.

СИГНАЛ ДО ПИК! Осъдиха репортер на "Господари на ефира"

СИГНАЛ ДО ПИК! Осъдиха репортер на "Господари на ефира"

Човекът, който раздава присъди, а и бели лястовици...

на 09.10.2018

Брокерската фирма е осъдила окончателно Василев заради неплатен договор. Става въпрос за фирма "Компас Дивелъпмънт", с която Василев е имал сключен договор за посредничество за закупуване на апартамент.

Отношенията между Василев и компанията започват преди три години, когато е сключен договорът. Съгласно съдебното решение компанията намира имот на Василев и изповядва сделка преди две години.

Репортерът обаче отказва да плати дължимата сума за посредничеството, защото брокерът не е изпълнил задълженията си, казват от компанията. Според окончателното решение на съда брокерите са прави, като те заявяват, че са предоставили цялата необходима информация по сделката, осигурили са оглед на имота, сдобили са се и с удостоверение за тежести на имота.

Съдът осъжда Василев да плати малко над 1600 евро на брокерите, както и 820 лева за съдебни разноски. Вчера "Господари на ефира" са излъчили репортаж по случая, заради което от компанията реагират. 

Ето какво пишат в отвореното писмо от "Компас дивелъпмънт": 

Във връзка с излъчен репортаж на 11.10.2018г. в предаването „Господари на ефира“, свързан с фирма „Компас дивелъпмент“ ООД

1.Излъчените кадри и материали са манипулативни и не отговарят на истината. От материала и обработката на коментарите, както и от показаните кадри не става ясно кой какво дава, на кого, по какъв повод и с каква цел. Това повдига въпроса за силата на решенията на българския съд, принципите на правото и смисъла да търсим правата си в съда, след като всеки, който работи в малко по-популярна медия или предаване би могъл и си позволява да изкривява истината, особено в качеството си на осъден.

Г-н Владислав Василев бе осъден със съдебно решение от 24.08.2018г. на основание чл.286, ал.1 ЗЗД вр. чл.79, ал.1 ЗЗД. Съдебният състав се аргументира с това, че от събраните доказателства се е установило, че брокерът е изпълнил задълженията си по договора за посредничество, като е предоставял информация за сделката на ответника, осигурявал е извършването на огледи, снабдил се е с удостоверение за тежести на имота, уведомил е продавача за необходимите за сделката документи, в резултат на което сделката е била сключена. Също така съдът уточи, че по делото е установено неизпълнение на задължението на Василев за заплащане на възнаграждение за посредничество. В официално писмо до „Компас дивелъпмент“ ООД г-н Василев сам заявяви отказа си да плати договореното възнаграждение, без да споменава повторно плащане. Нещо повече, във свидетелските си показания по делото, по което Владислав Василев е осъден, лицата участвали в репортажа многократно се разминават в своите версии, за разлика от излъчения репортаж.

2. Твърдението в предаването Господари на ефира, че Данаил Наков е потърсен по телефона, но не отговаря също не отговаря на истината, нещо повече той е правил опит неколкократно да се свърже с тях, за да сигнализира за случилото се с репортера им, чрез посочените средства за кореспонденция в сайта им.

„Компас дивелъпмент“ ООД изразява своето несъгласие и недоумение от погазването на един от основните принципи в журналистиката, а именно изслушването на другата гледна точка.

3. Въпреки над двегодишния опит за натиск от „представител“ на четвъртата власт, „Компас дивелъпмент“ ООД възнамерява да търси своите права и да развива дейността си.

А ето и гледната точка на предаването:

Скъпи приятели, нашият репортер Влади Василев стана жертва на некоректен брокер. Влади и баща му са платили хонорар за извършена сделка на брокера Данаил Наков, но не са поискали разписка.

Малко след това Влади е осъден за неплатен хонорар. Ние обаче разполагаме с видео, на което се вижда как бащата на Влади плаща на г-н Наков.

 От няколко месеца брокерът обикаля някои сайтове и пуска новини с гръмки заглавия за това, че Влади е осъден. 

Свързахме се със свидетели на случката, които също потвърдиха, че парите са платени.  

Скъпи приятели, никой не е застрахован от измами, затова бъдете много внимателни.

Сподели:
Напиши коментар »
(22)
1
Тези се занимават и с шпионаж по нета при това,... Както и всички де, медудр- то, което е незаконно... Ако се забрани да се продават вафли и там ще стане мафия, просто защото няма да има правила и ред; Оказва се човекът не е чак дотам интелигентно животно, гледайки го отстрани...
2
Точно така пик. Бой по господарите. Въпреки, че казуса е частен и няма нищо общо с предаването, пак бой. Сега са изпаднали в немилост и неизгодна позиция. Бой. Сега е момента за апартамента. Ша ми правят те разследвания. Ша преследват те честните хорица. Ша ги снимат без тяхно съгласие. Бой да ги махат тез господари. Вече тарикатите сме повече от балъците и сме мнозинство. Затова такова предаване не е в наша полза.
3
какво е давано, на кого и с каква цел. Практика е, повечето брокери да взимат комисионната на ръка без документ, под предлог, че така няма да начисляват ДДС и съответно ще излезе по евтино на клиента.
4
ПИК, казах ли вече,че сте боклуци, защото не помня? Ако не съм, казвам ви го сега!
5
Сестрата на същия господин - Влади Василев, бе арестувана за сводническа дейност, отговаряла е за ВИП-проституция. Ясно е какво семейство е това...
6
Рядко чета ПИК, знам , че е жълт и недостоверен. Едностранчив и отвратителен.В момента защитава властта. Преди май я плюеше. Както дойде, който дава кинтите. Не сте на нивото на Господарите, за да ги коментирате. Толкоз.
7
И защо не ги дадохте тези записи на съда, защо мнимите ви свидетелите не се явиха да кажат на съдията нещо във ваша защита? Ако имаше такива материали по делото нямаше да го премълчите, но сега не смеете да твърдите, че сте представили такива доказателства, защото знаете, че е възможно да се провери. Това е първото предаване, което започна много сериозно да манипулира информация още преди години, преди разгара на хибридната война с фалшивите новини по цял свят. Допускам и, че са правили репортажи и по поръчка, а не само за рейтинг. Началниците не е задължително да знаят, какво се договарят т.н. репортери.
8
Аз казвам на пиг какво да харесва....
9
Ако имаш упорити гъбички по краката ,не чакай да ти паднат ноктите.Ако нищо не помага да се спасиш от тях -не губи надежда -опитай с този мехлем премахва ги завинаги http://bit.ly/2oOsQJq
10
Пасмина от "Господари на ефира" да бъдат наритани, както и мафиотската им телевизия която ги финансира.
11
Шоуто продължава!Има Господ!
12
А някой в Българско вярва ли на съда? Питам, щото...
13
Браво , ако са го осъдили ! ГОСПОДАРИТЕ за кратко време успяха да настроят хората срещу себе си. С егоцентризма , наглостта и алчността си успяха в негативните настроения срещу себе си. Това е успех за простащината им !
14
Аз харесвам Господарите-ако изгонят двамата алчни арменци ще е сyпер...
15
Тези брокери за недвижими имоти са мишеници
16
Мощен лек срещу гъбички по ноктите на краката ги премахва завинаги !Ако страдаш от тази досадна болест опитай този мехлем - може да се спасиш от страданията завинаги ! http://bit.ly/2z8r3yF
17
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
18
Абе бай Ганьовци безмозъчни - на камерата ясно се вижда как брокерът си взема едри пачки, брои парите и ги слага в джоба. Да не говорим, че продавачът на имота, който също му дава комисионна е свидетел, че парите са дадени. И даването на комисионна на ръка се случва сигурно при 90% от сделките, защото не се плаща ДДС и комисионната е по-малка. Утре, когато вас ви метне някой брокер по същия начин ще ходите да ревете на господарите, че са ви измамили.
19
Не знам кое е по-зле, да си измамник или да си тъп. За първия случай май има надежда за оправяне, ама за втория...точно репосртер на Господарите да забрави да си поиска разписка, това намирисва яко. А ако е вярно, този индивид е безнадеждно тъп!
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
Малко е нелепо да се оплакват от предаването, че журналиста Влади е платил този хонорар ПРЕД СВИДЕТЕЛ, а пък той не се е явил в съда, за да го потвърди.....
22
Невероятни мошеници.Мене ме прецакаха преди7-8 години.Този същият ми искаше 5 хиляди лева дане излъчат случея които междо другото не ме засягаше.Опетниха доброто ми име.Изроди мрастни.Ако аз имах скрита камера можеше да докажа всичко.Не се правят така предавания.Мръстни арменци мръстни репортери
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували на евроизборите през май?
Общо гласували: 7372
архив

- Момиченце, не яж толкова бонбони, защото не е полезно!
- Моят дядо пък доживя до 106 години!
- И ядеше много бонбони ли?
- Не, не се бъркаше в чужди работи!

няма нови новини
Днес: 11
hot
най-четени новини в момента
сега
1196
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Истината за аферата в столичното 78-мо училище - пълни разкрития за скандалната директорка, родителите и мнението на министър Вълчев
x
ОПИТИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ: Излекуваха мишки от алкохолизъм с лазер
x