Нов екип на ВМА поема мисията в Мали

Животът днес

Нов екип на ВМА поема мисията в Мали

3081
на 05.03.2021
Нов екип на ВМА поема мисията в Мали
Автор:   ПИК

Военномедицинска академия (ВМА) изпрати нов екип на мисия в Мали. В следващите 4 месеца българските военни медици ще се грижат за личния състав на щаба на операцията, базиран в столицата Бамако. Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

препоръчано

"Помагайте си. Желаем ви успех и помнете, че най-важната ви мисия е да се върнете живи и здрави", заяви полковник доц. д-р Димо Димов, д.м., заместник-началник на ВМА по войсковото медицинско осигуряване.

Българските военни лекари участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си. Това е изключителен атестат за високия рейтинг не само на ВМА, но и на Българската армия при участието в международни мисии. 

За първи път военномедицински екип се включва в Мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на африканската държава през 2013 г.

Сподели:
Бомба x
Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО)
ново
Днес: 52
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това