Няколко извода за България от победата на Орбан

КОМЕНТАРИ

Няколко извода за България от победата на Орбан

51895
на 04.04.2022
Няколко извода за България от победата на Орбан

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Няколко извода от бруталните победи на Орбан и Вучич.

препоръчано

1. Избирателите в Унгария и Сърбия подкрепиха по-предпазливия и умерен подход към войната в Украйна. Крайната русофобия, избиваща в истерия, санкции и забрани, очевидно не се нрави на повечето хора. Надделява прагматичният вариант за неутралитет, особено по линия на военните доставки и вноса на руски газ.

2. В Унгария изборите бяха съпроводени от референдум за защита на семейните ценности. На практика вот "анти-Сорос" и "анти-джендъри". Народът каза "не" на извращенията с убийствено мнозинство от 92%. Така е във всяко консервативно общество, съхранило християнските ценности, приоритетно ориентирано към фаворизиране на националния интерес спрямо всякакви съмнителни "евроатлантически" и либерастки норми.

3. Битката срещу Орбан се оказа най-погрешната инвестиция на Сорос и културните марксисти от Белия дом. Пропагандната машина на CNN, Таймс, Ройтерс и прочие обладани медии на неоглобализма плюс размахвания пръст от Брюксел не успяха да прекършат волята на цял народ, обединен около своя лидер. Не помогнаха и опорките, че Орбан е "путинист", "агент на Кремъл", "съюзник на Москва". Тия тъпотии точно на свободомислещите и горди унгарски граждани, удържали на окупацията на съветските танкове и вдъхновили Горбачовата перестройка, няма как да ги пробуташ.

Не друг, а унгарецът Ищван Сабо снимаше "Мефисто" и "Полковник Редл", гениални метафори на тоталитарното общество, докато Холивуд бълваше лимонадите за Рамбо и Джеймс Бонд, с които уж атакуваше идеологически СССР. В Унгария всичко се случва по интелигентния начин, умно, дозирано, изхождайки от позициите на просветения патриотизъм. В Унгария мина и лустрацията на комунистически и милиционерски кадри, така че държавната машина не продължава да бъде заложник на зловещите сенки от миналото. 

4. Орбан подкарва пореден мандат, защото мисли първо за народа си, а после за химерата "Обединена Европа", не се кланя на посолствата, реди правителството си сам, а не по поръчка на американската или руската легация. Това се усеща от хората, които му вярват. Орбан е десният политик с най-социална икономическа политика, дори да го таксуват за популист. И популист да е - младите семейства и майките в Унгария са издигнати на пиедестал, пенсионерите получават до живот 13-а пенсии. Нека им е лошо.

5. В България, уви, няма да дочакаме държавник от ранга на Орбан, защото българските политици дефинитивно не мислят за народа си, а как да се облажат от краткия си престой във властта. Политиката тук е далавера, не мисия. Държавата ни е обърната на колония, яде шамари ту от Изток, ту от Запад, а чуждите посланици се държат като генерал-губернатори. 
 
 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК