Обезопасяват рискови завои край Велико Търново

Региони

Обезопасяват рискови завои край Велико Търново

1450
на 05.03.2021
Обезопасяват рискови завои край Велико Търново
Автор:   ПИК

Областно пътно управление - Велико Търново, подготвя провеждането на открита процедура по Закона за обществените поръчки за изработване на разширен идеен проект с извършването на пълни геоложки проучвания и Подробен устройствен план за изграждането на около 2,5 км ново трасе на път I-5 Велико Търново - Габрово /от км 105+430 до км 107+900/, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

препоръчано

Отсечката e от южния вход на Велико Търново до началото на обходния път на Дебелец и е позната като Присовски завои.

По нея преминава трафикът от проходите "Шипка" и "Република" в посока София, Варна и Русе. Участъкът е с няколко последователни обратни криви с малък радиус и при шофиране с несъобразена скорост е възможно напускане на пътното платно. В недобро състояние са асфалтовата настилка и отводняването на пътното платно. С изместването на трасето на първокласния път ще се обезопаси отсечката, ще се улесни трафикът в участъка и ще се повиши безопасността и комфортът на пътуващите. Предвижда се обществената поръчка да започне през май т. г. Планираният срок за изпълнението й е 100 календарни дни. Бъдещият изпълнител ще трябва да изработи разширен идеен проект за ново трасе с дължина около един километър, да извърши пълни геоложки проучвания и да изработи Подробен устройствен план. Въз основа на готовия проект след това ще се възложи строителството на отсечката.

Сподели:
Бомба x
Какво да правим, за да постигнем перфектно тяло за лятото Какво да правим, за да постигнем перфектно тяло за лятото
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Звезда от Откраднат живот тайно стана майка за втори път САМО В ПИК TV: Звезда от "Откраднат живот" тайно стана майка за втори път
ново
Днес: 17
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това