Вход
София
Времето в София 22 o C

Областният управител Илиан Тодоров: Против съм повишаване на цената на водата в Софийска област

Областният управител Илиан Тодоров: Против съм повишаване на цената на водата в Софийска област

на 10.12.2019
7448
3
Областният управител Илиан Тодоров: Против съм повишаване на цената на водата в Софийска област
Автор: ПИК
10.12.2019
3
7448

По повод заявеното провеждане на граждански протест на 16 декември в Самоков пред сградата на „ВиК“ с искане за ревизия на повишението на цената на водата, както и отговор от екплоатационното дружество относно формирането на цената й, и поканата на организаторите да присъства представител на областна администрация, съм длъжен да споделя като областен управител и председател на Асоциацията по ВиК следното:

Оспорил съм с Жалба от 14.11.2019 г. в Административен съд София – град, Решение №БП-Ц-8/30.10.2019 г на Комисията за енергийно и водно регулиране, с което е одобрен на „ВиК“ ЕООД, гр. София, бизнес план за развитието на дейността на ВиК като оператор за регулаторен период 2017 -2020 г. Считам, че решението е незаконосъобразно, поставено пред съществени нарушения на материалния закон и административнопроцесуалните правила.

Бизнес планът на „ВиК“ ЕООД, гр. София не е приет на заседание на Асоциация ВиК, което е задължително условие, за да постъпи за обсъждане в КВЕР. Поради това за обсъждането му бeше насрочено заседание на Асоциация ВиК на 2.09.2019 г., което беше провалено поради липса на кворум и неприсъствие на представители на общините в тях.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 15284
архив

Ало, пожарната?
- Да! Какво гори?!
- Не, не... тука на улицата се сбиха екип на Бърза помощ с ченгетата от патрулката, та се чудя къде да звънна?

няма нови новини
Днес: 336
hot
най-четени новини в момента
сега
3254
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК! Борисов след голямата новина за 50-те млн. лв. за преподавателите в университетите: Академичният състав е темелът, върху който стои висшето образование (ВИДЕО)
x
Какво не знаем за полиандрията
x