Общинаинарите в Дупница отхвърли искането за референдум за излизането на общината от Асоциацията по "ВиК"

Региони

Общинаинарите в Дупница отхвърли искането за референдум за излизането на общината от Асоциацията по "ВиК"

11601
на 08.08.2024
Общинаинарите в Дупница отхвърли искането за референдум за излизането на общината от Асоциацията по ВиК
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Общинският съвет (ОбС) в Дупница гласува против провеждането на местен референдум за излизане на общината от Асоциацията по ВиК. Съветниците заседаваха днес единствено по този казус.

препоръчано

Инициаторите на референдума заявиха след заседанието, че ще поискат от областния управител да насрочи дата за допитването, а ако това не се случи, ще обжалват пред Административен съд. "Няма да отстъпим в никакъв случай", каза Виктор Мантарков - общински съветник от "Възраждане" в Дупница. 

На подписката, подготвена от инициативния комитет в подкрепа за провеждането на референдум се подписаха 11 % от жителите на общината и от дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО) дадоха разрешение за провеждането на допитването.

Община Дупница е член на асоциацията след решение на Общинския съвет през 2016 година.


 
 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК