Вход
София
Времето в София 17 o C

Ограничават болниците с новите молекули за онкоболни пациенти

Ограничават болниците с новите молекули за онкоболни пациенти

на 12.01.2018
5865
5
Ограничават болниците с новите молекули за онкоболни пациенти
Автор: ПИК
12.01.2018
5
5865

Здравните власти са решили да се ограничи броят на болниците, на които ще се предоставят нови лекарства за онкоболни пациенти. Това твърдят лекари от страната, които разполагат с документ, според който проследяването на ефекта от лекарство срещу рак на белия дроб ще се осъществява само в 7 болници у нас, съобщава Дарик. От Националния съвет по цени и реимбурсиране уточняват, че не става въпрос за някаква рестриктивна мярка, тъй като за всяко ново лекарство има отделен списък от лечебни заведения, в които то може да бъде проследявано. От друга страна имало възможност и самият списък да бъде променян при необходимост. Според решение на здравните власти молекулите за онкоболните ще се предоставят само на определени болници. Така например нова молекула срещу рак на белия дроб ще се проследява само в Онкологичната болница, "Царица Йоанна ИСУЛ", "Софиямед", "Сити Клиник", "Свети Георги" в Пловдив, "Св. Марина" във Варна и "Георги Странски" в Плевен. Мярката е притеснителна за лекарите, работещи в болници извън този списък. Председателят на Националния съвет по цени и реимбурсиране проф. Николай Данчев обясни, че става въпрос за решение, взето със съдействието на лекари и национални консултанти, което обаче не представлява никаква рестрикция, тъй като списъкът можело да бъде променян. "За болниците сме се консултирали с националните консултанти, тъй като става въпрос за лекарства предимно в онкологията. Още нещо - след като дадената фирма получи информацията, в кои болници ще се проследява нейната терапия, има право да възрази.

Примерно, тя може да допълни, че по нейно мнение в дадена болница има много добри специалисти и тази болница да бъде добавена", разясни той. "Става дума за лекарства, които са включени наскоро. И, когато те са минавали оценка на здравните технологии, са декларирали, че таргетната популация е от порядъка на 10-15 души. Вие как го виждате да разрешим при една популация от 15 души в проследяването да участват всички болници? То трябва да бъде извършвано във болниците, които имат най-добрите кадри за тази работа и най-добрата апаратура, която определи даден пациент дали е подходящ за дадено лекарство или не", поясни проф. Николай Данчев. Проф. Данчев допълва, че за всяко ново лекарство списъкът с болници е различен, като за някои от молекулите в него фигурират 10 и повече лечебни заведения.

Сподели:
свързани новини
Няма опасност онкоболни пациенти да останат без лекарства Няма опасност онкоболни пациенти да останат без лекарства
Няма опасност онкоболни пациенти да останат без лекарства...
на 18.11.2017
Напиши коментар »
(5)
1
Ще гладувате и мизерувате без лекарства, докато ви изморя, за да не ви давам пенсии по 100 евро, защото много се оядохте.
2
е поел личен ангажимент пред своите чифутски началници от Синедриона да заличи България от лицето на света и да унищожи българите като нация!!!!Методите за това са богати и разнообразни:глад, мизерия, бедност, болести, безработица, отровни храни въздух и вода, орязване на социални и най-обикновени човешки права! Съгласно план Ран-Ът 20 години след приемането на този план през 1990г. българите трябваше да се стопят до 3.0-3.5млн.човека!Към 2005-2006г. обаче стана ясно, че българите са още към 7.5млн. т.е. налице беше осезаемо изоставане от поставения план! Затова чифутите сложиха Тиквата на власт, а той с радост прие изпълнението на поставената му важна задача! Народе!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
Днес по "Блумбърг" казаха, че помощите на българи от чужбина, за техните роднини, за да не умрат от глад и липса на лекарства са в пъти повече от инвестициите.Алоооу ТИКВАРЬОВ, ИЗМИТАЙ СЕ, ЧЕ ЗА ТРЕТИ ПЪТ ЩЕ СИ ЗАМИНЕШ С ШУТОВЕ.
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
тиквата взе първо място в света за геноцид. хитлер пасти да яде. да изметем страната от българ0убиеца и мутрокомунистическото правителство
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Мъж се обажда в районното полицейско управление:
- Ало, добър ден! Искам да ви съобщя, че има пожар...
- Имате грешка. Тук е полицията, а не пожарната.
След малко звъни отново:
- Ало! Бих искал да съобщя за пожар...
- Нали вече ви казах, набирайте 160!
След близо десетина минути колега на дежурния полицай влита и крещи:
- Бързо, бързо... Районното гори!...

няма нови новини
Днес: 336
hot
най-четени новини в момента
сега
2202
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
Вагинална сухота - ето как да се справите
x