Огромен интерес към изложбата на Кристо и Жан-Клод в София

Акценти

Огромен интерес към изложбата на Кристо и Жан-Клод в София

7484
на 14.09.2021
Огромен интерес към изложбата на Кристо и Жан-Клод в София
Автор:   ПИК

Изложбата на Кристо и Жан-Клод, която е посветена на проекта “Опаковането на Триумфалната арка” в Париж, вече е факт! Тя бе открита на 9 септември във Vivacom Art Hall Оборище 5.

препоръчано

Fibank подкрепя проекта, който може да видите до 6 октомври в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5.

В рамките на едва четири работни дни близо 2000 души посетиха арт пространството.

„Christo & Jeanne-Claude“ се провежда от 10 септември до 6 октомври 2021 г. с подкрепата на Първа инвестиционна банка. Изложбата представя на българската публика селекция от 13 оригинални офсетови литографии с личен подпис от Кристо. Те предизвикаха такъв фурор, че бяха изкупени до една от български колекционери.

Акцентът на изложбата е и оригиналният колаж, проектът „Мастаба“ на Кристо, който пристига директно от студиото на твореца. Не са забравени и най-големите творби на двамата творци: “Портите” в Ню Йорк – 2003; Завесата, Колорадо, САЩ, 1972; Стената, Оберхаузен Германия, 1999; Чадърите, Япония - САЩ, 1991; „Опакованите дървета в Риен, Швейцария, “Пон Ньоф” в Париж. В изложбата има и рисунки на Кристо от годините му в Националната Академия.

Изложбата се състои синхронно с опаковането на Триумфалната арка в Париж. В деня на официалното откриване на “Опаковането на Триумфалната арка” - 18 септември 2021 г., в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 ще бъде излъчено на живо събитието от френската столица. Входът за експозицията е свободен.

Фотограф: Димитър Калиновски

Сподели:
Бомба x
Страда ли котката от липсата на стопаните си? Страда ли котката от липсата на стопаните си?
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това