Вход
София
Времето в София 9 o C

Огромен скандал! КОШМАРИТЕ В ГРАНД ХОТЕЛ БАНСКО ПРОДЪЛЖАВАТ. Вижте покъртителни разкази на работещи там...

Огромен скандал! КОШМАРИТЕ В ГРАНД ХОТЕЛ БАНСКО ПРОДЪЛЖАВАТ. Вижте покъртителни разкази на работещи там...

на 05.04.2020
350644
0
Огромен скандал! КОШМАРИТЕ В ГРАНД ХОТЕЛ БАНСКО ПРОДЪЛЖАВАТ. Вижте покъртителни разкази на работещи там...
Автор: ПИК
05.04.2020
0
350644

Министерството на труда и социалната политика, както и Инспекцията по труда да проверят ситуацията с неизплатените заплати на служителите на "Гранд хотел Банско", призоваха потърпевшите.

"Гранд хотел Банско" изхвърли служителите си на улицата и без заплати

"Гранд хотел Банско" изхвърли служителите си на улицата и без заплати

Карантината в Банско създаде ред неприятности, но на...

на 03.04.2020

Пред ПИК те обявиха, че са изхвърлени от работа на улицата и без заплати веднага със започването на карантината в Банско. Хората обясниха, че след повдигането на проблема пред медиите са заплашени с бой и разправа. За целта МВР също трябва да вземе мерки. Хотелът е на бизнесмена Паскал Дойчев, който държи фитнесите "Пулс".

Вижте разказа на Христеян Георгиев пред местния сайт Iskra.bg:

"Бях нает за сервитьор, но ме назначиха за помощник-сервитьор, тъй като не сервирах една чаша според формалните изисквания. Наистина си позволих да обидя ОТЗ-то Емилия, но след няколко дни се извиних. Така ме понижиха и не ми дадоха възможност до края на престоя ми да се развия. На мен работата ми трябваше, защото бях отишъл с 40 лева в Банско.

Отношението на ръководството обаче също бе недопустимо – обиди, заплахи за физическа агресия. Нямах право да седна за 10 секунди да си почина, дори да няма работа. Заяжданията бяха на лична основа, за работата ми не е имало оплаквания. Говориха ми, че външният ми вид не е достатъчно добър за сервитьор. Нарочиха ме и по следната причина – бях неудобен. Винаги защитавах себе си и по-слабите. Клиентите бяха много доволни от мен, оставяха ми бакшиши, макар да не съм бил сервитьор, а аз никога не съм ходил при хората. Те ме заговаряха. Оставяха ми редица похвали в книгата за хотела.

Ръководителите обаче веднъж не ме похвалиха..."

Христеан нарочно е направил така, че да го уволнят. Иначе трябвало да пусне едномесечно предизвестие. Така разговарял със свой приятел на видео. Хванали го, написали му 100 лева глоба и го уволнили. Младият мъж твърди, че като я премахне, има да взима още 300 лева. Съществува обаче и друг проблем – не е получил документите си. Започнал да търси правата си и му казали да не се занимава, защото имат негова снимка – как влиза в стая на клиент.

"Няма такова нещо. Искам просто случилото се да придобие популярност, за да научат хората на какво сме били подложени...", обяснява мъжът. 

Христеан е споделил за разговора ни със свои колеги. Те сами се свързаха с нас и пожелаха да разкажат какво се е случило по време на карантината. Едно от момчетата има дългогодишен опит в сферата, но твърди, че за първи път преживява нещо подобно.

"Аз все още съм в Банско и няма да си тръгна, докато не си получа парите. Чакам вече трети месец. Разбрахме се за едно заплащане, оказа се друго", казва Христеан.

И продължава:

"Счетоводителката ми даде веднъж 150 лева – дали от нея или като аванс – не мога да кажа, защото много се молих. Отидох да работя като ФМБ (ръководна позиция – отговорник за складовете, ресторантите, оборота и служителите), но се оказа, че започвам като ОТЗ. Преди да падне бариерата ни изгониха – казаха ни да си събираме багажа.

Всеки да се спасява както иска. Опитахме се да си тръгнем Банско, но не ни пуснаха. Ще Ви изпратим и снимки от състоянието на хотела и това на квартирата, в която бяхме...", обещава мъжът.

Главната готвачка на хотела г-жа Маринова им помогнала да си намерят квартира и да я платят за 14 дни. Жилището било обитавано от около 6 човека. Оставила им средства и за храна. На следващия ден мениджърите им предложили да отидат да нощуват на базата на хотела, която се намира в комплекс Грамаде.

"Аз им казах, че сме искали там да отидем.

Преди това голяма част от персонала е пребивавал там. Вече обаче си бяхме платили квартирата. Какво щеше да стане, ако отидем и пак ни изгонят? Нямахме доверие на хората. А и на базата няма ток, вода. Няма работещи магазини в областта. Много сме разочаровани от самото отношение. Трябват им хора, които нищо не разбират. Аз и други колеги сме с висши образования. Знаем как се управлява хотел. Не мога да кажа, че мен са ме обиждали, но съм ставал свидетел на арогантно отношение..."

Ето какво разказва и Василий Геров:

"Постъпих на работа на 14-ти февруари като барман. Тръгнах си ден преди карантината, защото предполагах какво ще се случи. Бях настанен в допълнителното крило към хотела, където условията бяха ужасни – дупки по стените, плъхове, мръсотия, ужасни миризми. Имахме право на храна, но тя бе под всякаква критика. До ден днешен не съм получил пари за работните си дни. Нямахме представа ще се работи ли или не, последните ми 4 дни в хотела бяха почивни – те също вероятно няма да се платят. Обиждаха ни, че сме наркомани, че не сме адекватни. Това не отговаря на истината. Сега съм в София, а един колега живее в нас, защото няма средства да стигне до родното си място".

Засега от "Гранд хотел Банско" отказват да коментират ситуацията. Единствено обещаха, че ще изплатят заплатите, като вземат заем.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Към кого изпитвате най-силно доверие?
Общо гласували: 27974
архив

Когато се разделяха на гарата и двамата плакаха. Той заминаваше в командировка за 10 дни, а тя - на гости при майка си в Угърчин. Когато се засякоха на плажа в Анталия на следващия ден, гледката беше не по-малко трогателна.

няма нови новини
Днес: 11
hot
най-четени новини в момента
сега
1340
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! СДВР с разкрития за рекордното количество кокаин, спипан в Студентски град в София: Оценяват го на 10 милиона лева (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
ФОРМУЛА ЗА ЛЮБОВ: Това са съставките на щастливата връзка
x