Орбан призова Марин льо Пен и Джорджа Мелони да работят заедно за Европа

Европа

Орбан призова Марин льо Пен и Джорджа Мелони да работят заедно за Европа

16994
на 29.05.2024
Орбан призова Марин льо Пен и Джорджа Мелони да работят заедно за Европа
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Премиерът на Унгария Виктор Орбан призовава френската националистка Марин льо Пен и италианския премиер Джорджа Мелони да работят заедно за Европа. Орбан се изказва в интервю за френското издание "Льо Поан", където излага визията си за европейските избори, предава БНР.

препоръчано

Европейските суверенисти трябва да се обединят около Марин льо Пен и Джорджа Мелони, смята Орбан.

"Бъдещето на суверенитския лагер в Европа, както и изобщо на десницата, днес е в ръцете на две жени" - заявява той пред френския седмичник "Льо Поан". Всичко ще зависи от способността за сътрудничество между Марин льо Пен във Франция и Джорджа Мелони в Италия, добавя Орбан.

Той смята, че ако двете съумеят да сформират обща група или коалиция в следващия Европейски парламент, могат да представляват сила за Европа и да изградят очертанията на нова европейска десница.

"Единствената пречка за това беше присъствието на екстремистите от "Алтернатива за Германия". Това вече не е пречка, защото те са изключени" - коментира Орбан, чиято партия Фидес, беше отстранена от ЕНП, както припомня вестник "Монд".

Според Орбан настоящото ръководство на Европейската комисия е било най-лошото досега.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете
ПИК TV x
Георги Харизанов пред ПИК TV: Правителство е възможно само с мандата на ГЕРБ - ако не мине, отиваме отново на избори (ВИДЕО) Георги Харизанов пред ПИК TV: Правителство е възможно само с мандата на ГЕРБ - ако не мине, отиваме отново на избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 132
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК