ОСТАВА ПО-СТУДЕНО ОТ ОБИЧАЙНОТО! Променлива, по-често значителна облачност. На места с валежи от дъжд (КАРТА)

Акценти

ОСТАВА ПО-СТУДЕНО ОТ ОБИЧАЙНОТО! Променлива, по-често значителна облачност. На места с валежи от дъжд (КАРТА)

15749
на 08.04.2021
ОСТАВА ПО-СТУДЕНО ОТ ОБИЧАЙНОТО! Променлива, по-често значителна облачност. На места с валежи от дъжд (КАРТА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Облачността днес ще е променлива, преди обяд, а почти през целия ден и над източните райони - по-често значителна. До вечерта все още на отделни места ще има слаби валежи от дъжд, в планините - от сняг, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирани от „Фокус”.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Ще остане ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са между 6 и 11 градуса, по-ниски от обичайните за периода.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще стане по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, до вечерта ще има и слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно силен северен вятър. Максималните температури се очаква да достигнат до между 6 и 8 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала, на юг - 3 бала. Температурата на морската вода  - 8 – 9 градуса.

Над планините ще има променлива, по-често значителна облачност, на отделни места до вечерта - със слаб сняг. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е предимно силен.

Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около минус 2 градуса, на 2 000 метра ще е около минус 8 градуса.

През следващите дни до края на седмицата вятърът ще отслабне, през първия ден все още със северна компонента; до вечерта в по-голямата част от страната ще стихне. Ще бъде предимно слънчево, с по-значителни временни увеличения на облачността утре, когато в отделни райони в Източна България ще превали слаб дъжд, в планините е възможно да прехвърча сняг.

Утре ще бъде и все още студено, със сутрешни температури в много райони под нулата. Дневните ще започнат да се повишават и в неделя, когато вятърът ще бъде от изток, максималните ще са предимно между 15 и 20 градуса, по Черноморието - около 10 градуса.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Нинова скочи: Искаме оставката на Росен Желязков (ОБНОВЕНА) ГОРЕЩО В ПИК TV! Нинова скочи: Искаме оставката на Росен Желязков (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 34
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК