Оставката на Нено Димов от ареста - осмата рокада в третия кабинет на Бойко Борисов. Вижте кои министри си отидоха и защо

Политика

Оставката на Нено Димов от ареста - осмата рокада в третия кабинет на Бойко Борисов. Вижте кои министри си отидоха и защо

35210
на 10.01.2020
Оставката на Нено Димов от ареста - осмата рокада в третия кабинет на Бойко Борисов. Вижте кои министри си отидоха и защо
Автор:   ПИК

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

Подадената днес оставка на екоминистъра Нено Димов е осма за кабинета "Борисов 3". 

препоръчано

Както първо ПИК съобщи той подписа оставката си в ареста, която бе предадена чрез адвоката му.

Малко по-късно премиерът Бойко Борисов я прие, информация, която отново първо разпространи най-ексклузивната агенция в България. 

По-рано през деня вицепремиерът Красимир Каракачанов се срещна с министър-председателя в Министерски съвет, след което коментар, че това е "показно убийство".

Ето хронологията на рокадите в третия кабинет на Борисов:

29 ноември 2019 г.

Министър-председателят Бойко Борисов поиска и прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. Той е заменен от поста от Деница Сачева, която от своя страна е освободена като зам.-министър на образованието. Припомняме, че през лятото на миналата година Бисер Петков подавa оставка поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания. Оставката е приета от министър-председателя Бойко Борисов след разговор между двамата. Ден по-късно обаче премиерът съобщава, че Петков остава на министерския пост, защото той се справя добре и майките на децата с увреждания го харесват.

23 март 2019 г.

Заради скандала с апартаментите на управляващи министърът на правосъдието Цецка Цачева подаде оставка, която премиерът прие. По-късно по негово настояване с поста си се раздели зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева.

16 ноември 2018 г.

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов в кабинета ''Борисов'' 3 подаде оставка след 26 дни протести на майките на деца с увреждания след негово изказване от 19 октомври, в което той ги нарича ''кресливи жени с уж болни деца''.

31 август 2018 г.

Трима министри - Ивайло Московски (министър на транспорта), Николай Нанков (министър на регионалното развитие) и Валентин Радев (министър на вътрешните работи) подават оставки. С този свой акт тримата министри поемат отговорност за трагичната катастрофа край Своге на 25 август, отнела 20 живота. Вината на тримата министри се дължи на това, че не са взели мерки, за да предотвратят инцидента. Оттеглянето им е поискано от премиера по време на извънредното заседание на правителството.

30 октомври 2017 г.

Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров подава оставка, която премиерът Бойко Борисов приема. Решението на Петров идва ден, след като е излъчено медийно разследване, уличаващо министъра, че като шеф на ВМА е сключил договори за близо 1,6 млн. лв с фирмата на мъжа, от когото дъщеря му има дете. Единствените две поръчки, печелени от въпросната фирма, са били само във ВМА и само по времето на Николай Петров. Обществените поръчки са спечелени от компанията, която даже не е била регистрирана по БУЛСТАТ. Случаят е отразен в одитен доклад, но прокуратурата е отказала да образува наказателно производство.

Ето и кой е Нено Димов, чиято биография ПИК припомни и вчера преди ареста му:

Нено Димов е роден е на 20 септември 1964 г. в София. Първоначално завършва 9 френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“, а след това математика в Софийския университет през 1991 г. През 1997 г. защитава дисертация по физика към БАН.

От 1997 до 2001 г. е главен секретар на Министерството на околните среди и водите и заместник-министър. Между 1997 и 2000 г. е член на Управителния съвет на Европейската агенция по околната среда.

Депутат в 40-ото Народно събрание от "Демократи за силна България".

Той е председател на Института за дясна политика. Носител е на Ордена на Кралство Швеция „Officer First Class“ (2000) за принос в процеса на европейска интеграция на Република България.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
Борисов със сензационна прогноза пред ПИК TV - коалиция с ППДБ ще има чак след Нова година (ВИДЕО) Борисов със сензационна прогноза пред ПИК TV - коалиция с ППДБ ще има чак след Нова година (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК