ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Нено Димов подписал оставката си в ареста - предадена е чрез адвоката му

Темида

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Нено Димов подписал оставката си в ареста - предадена е чрез адвоката му

39895
на 10.01.2020
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Нено Димов подписал оставката си в ареста - предадена е чрез адвоката му
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Арестуваният за 24 часа министър околната среда и водите Нено Димов сам е решил да подаде оставка, научи ПИК. Той е решил да не чака свикването на коалиционен съвет от премиера Бойко Борисов, на който трябваше да бъде решено дали да бъде поискано напускането му като шеф на ековедомството заради стартиралото разследване срещу него от прокуратурата по случая с водната криза в Перник.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Димов е извикал за целта в Трето РПУ, където е задържан, адвокат. С него са изготвили заявлението му за напускане на кабинета, което Димов е подписал лично, научи още ПИК. Оставката му щяла да бъде депозирана именно от адвоката му.

Припомняме, че екоминистърът бе задържан вчера при безпрецедентна акция на прокуратурата в оглавяваното от него министерство, а след обиска в кабинета му, бе направен обиск и в дома му, както ПИК TV показа. По-късно стана ясно, че Димов е арестуван, което е прецедент в новата история ан България, тъй като той е действащ министър. 

В 15 часа днес ще стана ясно дали и какви обвинения ще му бъдат повдигнати, както и дали ще излезе от ареста или ще остане там за 72 часа с прокурорска мярка.

Коалиционният съвет на ГЕРБ и "Обединени патриоти" пък ще бъде свикан в близките три дни от премиера Бойко Борисов, като на него вече ще се разгледа подадената от Димов оставка, както и ще се реши кой да го смени, ако тя бъде приета.  

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов се ядоса на ППДБ: Не реагират срещу министрите на Радев, а реагират срещу човека, който го взех от тях - Дани Митов ПЪРВО В ПИК TV! Борисов се ядоса на ППДБ: Не реагират срещу министрите на Радев, а реагират срещу човека, който го взех от тях - Дани Митов
ново
Днес: 53
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК