Отново надраскаха паметника на Съветската армия

ЧАС ПИК

Отново надраскаха паметника на Съветската армия

7987
на 13.12.2015
Отново надраскаха паметника на Съветската армия

Паметникът на Съветската армия в София отново осъмна с надписи, предаде Булфото. 

препоръчано

През нощта неизвестни лица са оставили послания с черен спрей на предната страна на паметника и под страничните барелефи. Отпред пише „Лустрация“, „Правосъдие“ и „Съдебна реформа сега“, а отстрани има надписи „Борисов на съд“ и „Съдебна реформа“. 

Това е поредният случай, в който граждани пишат послания по различни политически теми и рисуват по паметника. Тенденцията започна през 2011, когато неизвестни артисти изрисуваха с цветни спрейове войниците на страничните барелефи като герои от американски комикси. 

Четирима са задържани тази нощ в столичното Първо РПУ за 24 часа. Те са били засечени в района на паметника на Съветската армия. Задържаните са Манол Глишев, Георги Мишев, Георги Драганов и Деница Аврамова. Тази сутрин техни съмишленици протестираха пред полицейското управление. Те издигнаха лозунг за "пълна и безусловна декомунизация и лустрация".

Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да накарате мъж да ви забележи и хареса САМО ЗА ДАМИ: Как да накарате мъж да ви забележи и хареса
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 306
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това