От ООН призоваха Македония да отвори границата и да помогне на бедстващи мигранти

ЧАС ПИК

От ООН призоваха Македония да отвори границата и да помогне на бедстващи мигранти

5181
на 22.08.2015
От ООН призоваха Македония да отвори границата и да помогне на бедстващи мигранти
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Върховният комисариат на ООН за бежанците призова Македония отново да отвори границата си с Гърция и да осигури помощ за нуждаещите се бежанци, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
Условията на границата на Македония с Гърция бързо се влошават, след като имигрантите, бягащи от войните в Сирия, Ирак и други кризисни райони прекараха студената нощ под открито небе, прогизнали от силния дъжд, с малко или без достъп до храна и вода. Тази сутрин на границата край Гевгелия пристигнаха още имигранти пеша.
Призоваваме македонското правителство отново да отвори границата и да обърне внимание на най-уязвимите - жени, деца и болни хора, заяви Александра Краузе, служителка във Върховният комисариат за бежанците.
На границата има около 3000 души и броят им нараства, каза Краузе пред Ройтерс.
Хората са изтощени. Цяла нощ валя и те нямат подслон, добави представителката на Върховния комисариат.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК