ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: ДАНС и прокуратурата с мащабна акция в Пловдив! Разкриха измама за над 30 млн. лева

Акценти

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: ДАНС и прокуратурата с мащабна акция в Пловдив! Разкриха измама за над 30 млн. лева

50023
на 22.10.2021
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: ДАНС и прокуратурата с мащабна акция в Пловдив! Разкриха измама за над 30 млн. лева
Автор:   ПИК

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

ДАНС и прокуратурата с мащабна акция в Пловдив. Собственици на транспортни фирми и общински служители са задържани и привлечени като обвиняеми за неправомерно усвояване на пари от субсидии за градския транспорт.

препоръчано

По неофициална информация става дума за над 30 милиона лева.

В схемата има замесени общински служители, показало разследването. Фирмите изпълняват функциите на вътрешноградски транспорт. От Окръжната прокуратура в града вече са повдигнали обвинение на управителите на двете дружества.

По непотвърдена информация, обвинение за длъжностно престъпление е повдигнато на Александър Бебев - началник на организацията на движението в транспорта в Асеновгард. Определена му е парична гаранция от 5000 лв. Другият обвинен - Борислав Кръстев, който е бил директор на общинско предприятие ОКТ - Пловдив от 2016 до 2019 г., също е с парична гаранция от 5 хиляди лв. 20 хиляди лв. гаранция е определена за Пламен Вълков - директор общинско предприятие ОКТ - Пловдив от 2019 досега. Веселин Дошков - представител на дружество "Хеброс Бус", е обвинен  за присвоена сума от малко над 21 млн. лв. за извършени транспортни услуги в Пловдив. Гаранцията му е 20 хиляди лв. Иван Чолаков - представител на "Автотранс 2000" ООД, е обвинен за прсвоена сума от почти 11, 5 млн. лв. за извършени транспортни услуги в Пловдив, както и присвоени над 45 хиляди лв. за извършени транспортни услуги в Асвеновград. Определена му е гаранция от 20 хиляди лв. 

Според доказателствата до момента, замесените общински служители от Пловдив и Асеновград не изпълнили служебните си задължения да упражняват контрол и проверка на представените от превозвачите документи и по този начин не установили, че предоставените данни не отговарят на истината. Извършени се обиски и претърсвания на множество адреси в града. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Кристиян Коев пред ПИК TV: ППДБ са като куха лейка - няма нищо в главата, но е хубава и задоволява сексуално! Ако Борисов пак влезе в схема с тях, ще изгуби (ВИДЕО) Кристиян Коев пред ПИК TV: ППДБ са като "куха лейка" - няма нищо в главата, но е хубава и задоволява сексуално! Ако Борисов пак влезе в схема с тях, ще изгуби (ВИДЕО)
ново
Днес: 120
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК