ОТ УПОР: Човек на Слави разкости партията му заради мажоритарния вот: Непрекъснато има оттегляне от дадени обещания

Акценти

ОТ УПОР: Човек на Слави разкости партията му заради мажоритарния вот: Непрекъснато има оттегляне от дадени обещания

157279
на 23.04.2021
ОТ УПОР: Човек на Слави разкости партията му заради мажоритарния вот: Непрекъснато има оттегляне от дадени обещания
Автор:   ПИК

Разочарованието при мен и при много други хора, които подкрепиха партията, е голямо. Непонятно е защо непрекъснато има оттегляне, оттегляне, с някакви обещания, че ще стане мажоритарната система дефакто някога. Това каза по Би Ти Ви Боян Атанасов - член на партията на Слави Трифонов “Има такъв народ“.

препоръчано

Самият Атанасов е дългогодишен застъпник на въвеждането на мажоритарна изборна система у нас.

"Това е основата, върху която партията изгради цялата си основа", каза още той.

“Основната причина, аз повече от 15 години съм поддръжник на тази идея, която може да преобърне изоснови политическият модел. Разочарованието при мен и при много други хора, които подкрепиха партията, е голямо. Непонятно е защо непрекъснато има оттегляне, оттегляне, с някакви обещания, че ще стане мажоритарната система дефакто някога“, атакува позицията на партията и съпартийците си Атанасов.

Той даде пример и с мажоритарните избори през 1990 г., когато за няколко месеца, бяха организирани 200 едномандатни избирателни района.

Това, че ГЕРБ са го предложили, от една страна би могло да е малко театър, би могло и да е предизвикателство към "Има такъв народ", заяви още Атанасов.

"Мажоритарен вот, при нас, се предлага вот в два тура. Мажоритарен вот в два тура е когато победителят взима мнозинство, това е демокрацията“, обясни още той.

"Субсидията също не беше приета в правна комисия. 2,5 млн. души се произнесоха на референдума, че искат такава субсидия от 1 лв. Нас, данъкоплатците, не ни питат за нищо", удари по партийния си шеф и сценаристите му Тошко Йорданов и останалите, които не приеха предложението за партийна субсидия от 1 лв. за всеки получен глас.

Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 203
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това