ГОРЕЩО
Мащабна спецакция срещу пране на пари в София: Иззети са 400 000 евро и множество ценности
След акцията в Ловеч и София: Росен Стъкларя остава за постоянно в ареста
Деница Сачева охлади мераците на ППДБ - каза защо Борисов трябва да остане начело на ГЕРБ
Александър Йорданов за срещата с ППДБ при Радев: Различия в мненията - нула. Акъл - един. Но за власт мерак - неугасим
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Ръководството на БСП подава оставка - Зафиров остава лидер
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
6 оцветители и консерванти увреждат ДНК. Български учени са удостоверили категорично това за 6 разрешени Е-та, които се добавят в храните, пише "24 часа".
препоръчано
Всяко увреждане на ДНК е потенциал за развитие на рак, каза доц. Георги Милошев, който ръководи Лабораторията по молекулярна генетика в Института по молекулярна биология на БАН.
Там са провеждани експериментите. Тези Е-та се съдържат в консерви, в меса, оцветени сладкиши и колбаси и дори в кафето.


