Очакваме руско нашествие по морските ни курорти, експерт зове за карантинен хотел

Икономика

Очакваме руско нашествие по морските ни курорти, експерт зове за карантинен хотел

6712
на 07.05.2021
Очакваме руско нашествие по морските ни курорти, експерт зове за карантинен хотел
Автор:   ПИК

Очакваме утрояване на броя на туристите от Русия, тъй като те бяха много малко през миналата година – под 50 000. Това каза в „Денят започва“ по БНТ директорът на Института за анализи и прогнози в туризма доц. Румен Драганов.

препоръчано

На въпроса дали са анулирани полетите от Русия за България той отговори с „Не“ и добави, че няма промяна в нагласите за очакванията по отношение на руския пазар. В същото време въобще не сме изненадани от това, че през май месец се анулират полети, които са предварително заявени, коментира експертът.

„Никога не сме имали туристи през май. Кой сезон стартираме сега? Той започва от 22 юни и приключва на 22 септември. Имаме четири много ясно изразени сезона“, добави той.

В предходни години преди пандемията бяхме достигнали до 490 000, уточни доцентът. 

Според него, не е вярно това, че са отменени полети от Русия и че е спряло издаването на туристически визи. „Имаше ограничения във връзка с пандемията, но е възобновено. Издават се на територията на цяла Русия“, добави той.

През юли ще очакваме по-голям брой туристи. 

Сподели:
Бомба x
ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богаството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богаството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос
ново
Днес: 158
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това