ОЧИТЕ НА ЧЕТИРИ: Здравната каса предупреждава за фалшиви имейли

Животът днес

ОЧИТЕ НА ЧЕТИРИ: Здравната каса предупреждава за фалшиви имейли

23238
на 20.07.2024
ОЧИТЕ НА ЧЕТИРИ: Здравната каса предупреждава за фалшиви имейли
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В Националната здравноосигурителна каса зачестяват сигналите от граждани за получаване на фалшиви електронни писма от името на институцията.

препоръчано

Обикновено в такъв тип пиратски съобщения се изисква определено действие на потвърждение от потребителя, при което се задейства кибер атака към неговото устройство, съобщават от Здравната каса. 

НЗОК предупреждава, че не изпраща по електронна поща на граждани или договорни партньори файлове от типа "tar". В случая става дума за Spam-писма, вероятно с прикачен зловреден софтуер.

Обръщаме внимание, че при получаване на подобен тип писма със съмнително съдържание, гражданите могат да подават сигнали до НЗОК, както и да сигнализират компетентните органи за разследване на киберпрестъпления, се казва още в съобщението.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 95
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК