Пазарджишки дрифтаджия отърва 3 бона глоба - джигитът се въртял с пушеци и запалени гуми на кръгово в Пловдив

Темида

Пазарджишки дрифтаджия отърва 3 бона глоба - джигитът се въртял с пушеци и запалени гуми на кръгово в Пловдив

3524
на 15.01.2021
Пазарджишки дрифтаджия отърва 3 бона глоба - джигитът се въртял с пушеци и запалени гуми на кръгово в Пловдив
Автор:   ПИК

Пазарджишки джигит, дрифтирал в кръговото на Панаира в Пловдив, успя да отърве наложената му глоба от 3000 лева, след като обжалва наказателното постановление пред административния съд под тепетата.

препоръчано

Мъжът карал лек автомобил "Мерцедес C200" и решил да тества ръчката, като направил няколко кръга на кръговото движение при висока скорост, което довело до свистене на гуми и занасяне на задницата на автомобила. Това станало пред очите на двама служители на пловдивската полиция, които веднага спрели автомобила за проверка и наложили умопомрачителна глоба.

Книжката на водача била отнета за една година. Санкцията първоначално била потвърдена от съда, но паднала след касационна жалба.

От документацията около нарушението не ставало ясно каква точно била скоростта на колата, нито колко кръга е направил на въпросното кръгово кръстовище, за да се обоснове извод, че нарушителят е използвал пътя за други цели различни от предназначението му за превоз на хора и товари. Пишело само, че мъжът е управлявал лек автомобил "Мерцедес С200" и на кръстовище с кръгово движение е извършил няколко кръга с висока скорост.

Според съда, управляването на МПС с превишена скорост е самостоятелно административно нарушение и подлежи на административно наказание по друг член от закона. Преминаването през кръгово кръстовище два, та дори и три пъти също неможело да се определи като неизползване на пътя по предназначение, когато се касае за объркване на водача на автомобила и пропускане на правилния изход от въпросното кръстовище.

Твърдението, че мъжът управлявал автомобила по начин, предизвикващ свистене на гуми и занасяне на задницата му, не фигурирало в документите, което нарушавало правото на защити на нарушителя. Затова глобата била отменена, а шофьорът може да си получи обратно книжката. Решението е окончателно.

Сподели:
Бомба x
Ето кое е най-доброто летище в Европа Ето кое е най-доброто летище в Европа
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 250
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това