Папата призова вярващите да спазват предписанията срещу COVID-19

Европа

Папата призова вярващите да спазват предписанията срещу COVID-19

4327
на 18.05.2020
Папата призова вярващите да спазват предписанията срещу COVID-19
Автор:   ПИК

Папа Франциск призова вярващите да внимават и да следват разпоредбите, насочени към сдържане на разпространението на коронавируса, когато участват в религиозни служби, предаде ДПА.

В някои страни литургийните служби с вярващи започнаха отново, докато в други това все още се обмисля. Моля ви, нека следваме указанията, които ни се дават, за да защитим здравето на всички, призова Светият отец в разпространено комюнике.

В Италия религиозни служби ще могат да се провеждат от утре, но гражданите са призовани да спазват социална дистанция, за да предотвратят разпространението на вируса.

Очаква се папата да отслужи литургия в базиликата "Свети Петър" утре в чест на Йоан Павел Втори, от чието рождение ще се навършат 100 години. Службата обаче ще бъде при закрити врата, с присъствието само на няколко свещеници.

Площад "Свети Петър" и базиликата са затворени от избухването на пандемията в началото на март.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
ВНИМАНИЕ: Денят е опасен и труден - забравете за секса, подстрижката и маникюра! Особено внимателни да бъдат шофьорите ВНИМАНИЕ: Денят е опасен и труден - забравете за секса, подстрижката и маникюра! Особено внимателни да бъдат шофьорите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Заседанието на парламента пред провал - тече поименна проверка заради липса на кворум (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Заседанието на парламента пред провал - тече поименна проверка заради липса на кворум (НА ЖИВО)
ново
Днес: 170
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това