Пенсионирали Йордан Марчинков с 40 лева, продал си къщата на Канарите, за да живее нормално

Лица

Пенсионирали Йордан Марчинков с 40 лева, продал си къщата на Канарите, за да живее нормално

36556
на 29.01.2022
Пенсионирали Йордан Марчинков с 40 лева, продал си къщата на Канарите, за да живее нормално
Автор:   "Ретро"

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

След дълги години живот на Канарските острови естрадният певец Йордан Марчинков е продал къщата си там и се е установил отново в България със своята втора съпруга. Бившият мъж и дуетен партньор на Стефка Берова обаче веднага се сблъскал с неуредиците в държавата ни. 77-годишният изпълнител едва успял да се пенсионира с много ходене по мъките, а в крайна сметка останал в ступор от решението на НОИ да получава 40 лева пенсия.

препоръчано

„Започнал съм работа на 16 години и 32 години не съм спирал. Срам ме е да кажа на приятелите си, че пенсията ми не стига за 2 кафета в Париж“, възмущава се Марчинков.

Все пак обаче Министерството на културата го включило в прословутите списъци с наградни пенсии по 350 лева, които той и други негови колеги ще получават в рамките на 3 години. И тези пари обаче са крайно недостатъчни за нормален живот. Естрадният ас се благодарял, че успял да спести добре на Канарите, а и от продажбата на имота си там спечелил достатъчно, за да кара спокойни старини. В райското кътче той живя цели 22 години и си идваше в България през година за по месец, за да се вижда с близки и приятели. Пандемията обаче го накарала да зареже живота на островитянин и да се прибере на родна земя.

Марчинков емигрира през 1990 г. след загубата на СДС, за които с тогавашната му съпруга Стефка Берова правят над 200 безплатни концерта в цялата страна. Отива първо в Швеция, откъдето е родом майка му. Тръгват заедно с брат му, който отваря фабрика за металообработка в Стокхолм и певецът започва работа в нея. Не се изкушава да прави група и да свири по заведенията, защото в онзи момент бил изтощен от професията и в продължение на 2 години дори не искал да слуша музика. И досега той не се е качвал на сцената. Не направи изключение дори за бенефиса на бившата си жена и дуетна партньорка Стефка, макар по-късно да съжалявал. Когато го поканила обаче, го дострашало да излезе пред публика, защото за 18 години не бил изпял и тон. С Берова бяха голяма любов, имат и обща дъщеря Косара, която живее в Рим. Там е и Стефка, за да ѝ помага с внучето.

Йордан пък се жени повторно за настоящата си жена Ася. Тя го следва и в Швеция, откъдето се изнасят, след като майката на певеца починала. Тъй като няколко пъти ходили на почивка на Канарите и им харесало, решили да пробват да се установят там. Първо си купили къща на 40 км южно от Лас Палмас на остров Гран Канария. За двама обаче била прекалено голяма и после я заменили с апартамент в туристическата зона близо до брега и с гледка към морето. До пенсионирането си Марчинков работил в агенция за недвижими имоти там.
 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК