Перу ще получи първите дози от ваксина срещу коронавируса до края на годината

Америка

Перу ще получи първите дози от ваксина срещу коронавируса до края на годината

6403
на 24.11.2020
Перу ще получи първите дози от ваксина срещу коронавируса до края на годината
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Министърът на здравеопазването на Перу Пилар Мазети заяви пред радиостанция RPP, че страната трябва да получи първите 50 000 дози от ваксината срещу коронавируса от „Бионтех” и „Пфайзер” до края на годината, съобщава RT.

препоръчано

„От „Пфайзер” ще пристигне неголямо количество – 50 000 дози. Това ще позволи да тестваме работата на здравната ни система”, заяви той.

По думите му, властите в Перу са се договорили за закупуването от „Пфайзер” на 9,5 млн. дози от ваксината. От тях 1,5 млн. се планира да бъдат доставени през първото тримесечие на 2021 година.

По-рано бе съобщено, че броят на официално потвърдените случаи на заразяване с коронавируса в Перу е над 946 000.

Превод и редакция: ПИК

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК