Песков: Путин не е решил дали да пътува за срещата на Г-20 в Бразилия

Европа

Песков: Путин не е решил дали да пътува за срещата на Г-20 в Бразилия

22423
на 04.09.2024
Песков: Путин не е решил дали да пътува за срещата на Г-20 в Бразилия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Русия продължава да работи в рамките на Г-20, заяви президентският говорител Дмитрий Песков. По думите му Владимир Путин все още не е взел решение за пътуване за срещата на върха на асоциацията, която ще се проведе в Бразилия.

препоръчано

„Все още не са взети никакви решения в това отношение... Нашият посредник продължава да работи активно със своите колеги. Ние защитаваме интересите си там, но президентът все още не е взел никакви решения“, заяви Песков (цитиран от Интерфакс).

Бразилия е една от страните, ратифицирали Римския статут на Международния наказателен съд (МНС), който през март 2023 г. издаде заповед за арест на Владимир Путин за „военни престъпления, свързани с незаконна депортация на население (на деца)“ от Украйна. Бразилският президент Лула да Силва заяви, че Путин трябва сам да прецени последиците от идването си.

Тази седмица руският президент посети Монголия, която също признава юрисдикцията на МНС. Politico писа, че Монголия може да бъде подведена под отговорност за отказ да изпълни заповедта за арест на руския президент.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК