Песков: Путин не планира да звъни на Тръмп заради атентата

Европа

Песков: Путин не планира да звъни на Тръмп заради атентата

52445
на 14.07.2024
Песков: Путин не планира да звъни на Тръмп заради атентата
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Руският президент Владимир Путин не планира да звъни на Доналд Тръмп заради атентата, пише ТАСС. Това съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. 

препоръчано

"Доколкото знам, такива планове няма", каза Песков в отговор на въпрос дали Путин ще звънне на Тръмп. 

"Атмосферата, създадена от сегашните стопани на Белия дом около бившия държавен глава Доналд Тръмп, провокира атака срещу него", казва Дмитрий Песков. Според него, Москва не вярва,  че опитът за убийство на политика е организиран от сегашните американски власти.

Песков също така е отбелязал, че стилът на работа на сегашното ръководство на САЩ е такъв,че то предпочита да решава всички въпроси от позицията на силата, без да търси компромис. По думите му след многобройните опити за компромис и елиминиране на Тръмп от политическата сцена е било очевидно, че животът му е в опасност.

Говорителят на руския президент е подчертал, че "Русия винаги е осъждала всякакви прояви на насилие в политическите борби". Той също така е изразил съболезнования на семейството на загиналия при инцидента зрител и е пожелал бързо възстановяване на ранените.

Запитан дали опитът за покушение срещу Доналд Тръмп може да повлияе на легитимността на изборите, Песков е заявил, че "събитието остава вътрешно дело на САЩ и Москва няма намеса в него".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 51
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК