Петима в битката за заместник на Мая Манолова

ГОРЕЩО

Петима в битката за заместник на Мая Манолова

9778
на 12.01.2016
Петима в битката за заместник на Мая Манолова
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Петима се включиха в битката за вакантния пост на заместник-омбудсман. Диана Ковачева, Деница Димитрова, Хюсеин Исмаил, Айсун Авджиев и Анжелика Цокова. По време на публично изслушване номинираните от неправителствени организации кандидати изложиха мотивацията си за заемане на поста.

препоръчано

Асоциация „Прозрачност без граници“ номинира Диана Ковачева –министър на правосъдието в първия кабинет „Борисов“. Националната мрежа за децата предложи Деница Димитрова – депутат в 40-то Народно събрание от ПГ на НДСВ.

Съюзът на слепите в България – досегашния заместник-омбудсман Хюсеин Исмаил. Фондация „Партньори – България“ предлагат Айсун Авджиев, а Анжелика Цокова е номинирана от Гражданско движение "ДНЕС" и Гражданско движение "ДНЕС" – Общество срещу произвола. В рамките до 1 час след изслушването на петимата кандидати ще стане ясно името на заместник-омбудсмана. Оценката на кандидатите ще бъде изготвена от членове на консултативния конституционен съвет. Освен кратко резюме на програмата си, петимата трябваше да отговорят и на пет еднакви въпроса. Пръв бе изслушан Айсун Авджиев, който е номиниран от Фондация „Партньори – България“.

От фондацията обясниха, че най-значимите му достойнства са управленски опит и работа в екип, медиатор и помирител. Самият Авджиев заяви, че дългогодишната му работа в гражданския сектор са му помогнали да познава различни проблеми, с които гражданите се сблъскват и тяхното решение. „Вярвам, че мога да допринеса за повишаването на доверието към институцията, която се превръща във все по-важна в живота ни, зарече се той.

Морал, безпристрастност, справедливост, защита на интересите на гражданите на страната-това са принципите, по които Авджиев обеща да се води при работата си. „Омбудсманът трябва да бъде обективен коректив. Надявам се да допринеса за една по-добра, прозрачна и ефективна администрация при работата с гражданите, да запазя толерантността между етносите, ще се боря против езика на омразата”, каза Авджиев. Той посочи, че работата му на терен с хора ще му бъде в полза. Айсун Авджиев е бакалавър по етнология и магистър по международни отношения от Анкарския университет. Доктор по регионална и политическа география в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Притежава професионален опит в неправителствения сектор. В периода 2007-2014 година е координатор на Информационните офиси на член на Европейския парламент. Владее руски език и английски език. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК